Авто

Audi готує нове покоління компактного крос-купе (фото)

Share

Audi вирішила відмовитися від рестайлінгу кросовера Q3 та його купеподібної версії Sportback. Замість планового оновлення автомобілі замінять новим поколінням, яке планують запустити у 2025 році. Деталі щодо дизайну та оснащення крос-купе розкрили журналісти французького видання L’argus.

Спочатку Audi планувала змінити покоління моделі Q3 у 2026 році, але через значне падіння продажів перенесла презентацію оновленого кросовера на весну 2025-го. Тепер компанія з Інгольштадта має намір внести ряд змін у дизайн та технічне оснащення машини.

На думку незалежних дизайнерів, купеподібний кросовер Q3 Sportback, швидше за все, зазнає еволюційних змін у своєму екстер’єрі.

Спереду автомобіль отримає новий світловий підпис з розділеною на два поверхи оптикою (денні ходові вогні зверху та звичайні блоки нижче). Решітка радіатора стане більш незграбною та дещо витягнеться горизонтально, що дозволить розмістити великі повітрозабірники у нижній частині бампера.

Задня частина Q3 Sportback змінить дизайн ліхтарів, конструкцію задніх дверей та бампера, а з колісних арок зникнуть накладки з нефарбованого пластику.

Кросовер буде побудований на платформі MQB Evo, що зробить його технічним “родичем” VW Tiguan та майбутнього Cupra Terramar. Однією з головних претензій до поточного Q3 та його версії Sportback була відсутність широкого вибору гібридних двигунів. Цей недолік планують усунути у новому поколінні.

Новинка, ймовірно, отримає м’які гібриди 1,5 e-TSI потужністю 130 та 150 кінських сил, а також дві підключувані гібридні установки eHybrid PHEV потужністю 204 і 272 к.с. Крім того, запропонують два дизелі TDI потужністю 150 і 193 кінські сили. Всі двигуни працюватимуть у парі з 7-діапазонною автоматичною коробкою передач S tronic.

Виробництво автомобілів буде налагоджено на заводі Audi у Дьєрі (Угорщина). Випуск як Q3, так і його крос-купе Sportback версії розпочнеться на початку 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Audi

Останні записи

В Україні встановили рекорд зі ввезення євроблях

Згідно з даними Інституту досліджень авторинку, у серпні 2024 року в Україні було зареєстровано 27…

05.09.2024

Представлено версію Nardo Sport Edition двох моделей Audi

Audi представила новий пакет Nardo Sport Edition для моделей S6 і S7, який відрізняється ексклюзивним…

05.09.2024

Перший електромобіль Ferrari помітили на тестах (фото)

Ferrari активно працює над своїм першим електричним автомобілем, дебют якого запланований на кінець 2025 року.…

05.09.2024

Знайдено спосіб збільшити термін служби автомобільних акумуляторів

Дослідники з SLAC-Stanford Battery Center при Стенфордському університеті розробили новий метод, який може значно підвищити…

05.09.2024

Представлений Nissan Patrol 2025 – найбільший та сучасний позашляховик компанії

Новий Nissan Patrol, представник сьомого покоління, замінює попередню версію після 14 років на ринку. Як…

05.09.2024

Японський автовиробник оновив свій культовий пікап

Японський автовиробник презентував оновлений Nissan Frontier 2025, який з’явиться в продажу цього літа з оновленим…

05.09.2024