Rivian анонсує п’ять нових моделей, деякі у співпраці з Volkswagen

Час читання: < 1 хв.
0
Rivian анонсує п'ять нових моделей, деякі у співпраці з Volkswagen

Компанія Rivian анонсувала випуск п’яти нових моделей електромобілів, як повідомлено у презентації, підготовленій до Дня інвестора. Дві з цих новинок будуть побудовані на вже існуючих платформах, тоді як для трьох інших архітектуру ще належить розробити. Це буде зроблено за фінансової підтримки нового інвестора Rivian — Volkswagen.

Одна з нових моделей буде базуватися на платформі, яка використовується в оновлених моделях R1 — пікапа та кросовера. Хоча компанія не розкриває деталей, є припущення, що до сімейства може додатися комерційний фургон. Архітектура R2/R3 також стане основою для нової моделі, ймовірно, невеликого пікапа.

Платформу для трьох інших електромобілів, які будуть відносно доступними і масовими, Rivian розробить спільно з Volkswagen. Спільне підприємство вже анонсовано офіційно, і угода передбачає розподіл часток 50/50.

Реклама

Volkswagen планує інвестувати мільярд доларів у Rivian до кінця нинішнього року, з перспективою збільшити інвестиції до 5 мільярдів доларів у найближчі роки. Як ці інвестиції вплинуть на проект відродження американського позашляхового бренду Scout від Volkswagen, поки не уточнюється.

Найімовірніше, масові моделі Rivian з’являться лише через кілька років, оскільки компанія наразі зосереджена на розвитку виробництва старшого сімейства R1 і запуску компактнішого R2, який планується поставити на конвеєр у 2026 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!