Rivian випустить п’ять новинок Три з них – за допомогою Volkswagen

Час читання: < 1 хв.
0
Rivian випустить п'ять новинок Три з них – за допомогою Volkswagen

Американський стартап Rivian анонсував випуск п’яти нових моделей електромобілів, незважаючи на фінансові труднощі через падіння попиту на електрокари. Підтримку компанії забезпечить Volkswagen, який вирішив вкласти в Rivian п’ять мільярдів доларів. На цьому тлі Rivian оголосив про розширення модельного ряду, куди увійдуть п’ять новинок, включаючи три масові моделі, які будуть створені за участю німецького партнера.

Перша новинка, яку Rivian побудує на платформі Gen 2, можливо, стане покращеним фургоном для доставки типу EDV або позашляховиком. Ця платформа також використовуватиметься для оновлених моделей R1T та R1S. Хоча зображення повторюються, це може бути лише тимчасовою заглушкою.

Далі в планах компанії є нові моделі R2 та R3, а також ще одна загадкова модель. Вони будуть базуватися на середньорозмірній архітектурі MSP. Є припущення, що нова модель буде доступнішим пікапом, ніж R1T. Вартість R2, постачання якого заплановано на 2026 рік, обіцяють на рівні 45 тисяч доларів.

А три автомобілі з останнього стовпця будуть ставитись до масових: можливо, вони будуть створені спільно з Volkswagen.

Цього тижня стало відомо, що Volkswagen придбає конвертовану облігацію Rivian на суму 1 мільярд доларів, а пізніше вкладе ще чотири мільярди. Rivian створить СП з Volkswagen, яке займеться розробкою платформ для електромобілів, і дасть німцям доступ до наявних технологій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!