BMW дозволили використовувати у своїх машинах два різні автопілоти

Час читання: < 1 хв.
0
BMW дозволили використовувати у своїх машинах два різні автопілоти

Нова модель BMW 7 серії отримала передову систему автопілоту. Система Personal Pilot працюватиме взаємодіючи з асистентом руху по автостраді Highway Assistant, що робить BMW першим виробником, який отримав дозвіл на одночасне використання двох систем різного рівня автономності в одному автомобілі. Обидві системи дозволяють водіям відібрати руки від керма, проте Personal Pilot дозволяє водіям не обов’язково тримати пильну увагу на дорозі, що дозволяє їм дивитися фільми або займатися іншими справами.

З пакетом Personal Pilot L3, який доступний для седана 7 серії, власники отримали електронних помічників Highway Assistant і більш продуманий Personal Pilot. Вартість пакета асистентів становить шість тисяч євро і наразі доступна лише для покупців у Німеччині.

Highway Assistant можна використовувати на автострадах з чітким розділенням смуг. Функція працює на швидкостях до 130 кілометрів на годину і здатна автоматично змінювати смугу за допомогою активного помічника Active Lane Change Assistant. Водій може ініціювати маневр зміни смуги, а підтвердженням його відбору буде звичайний погляд у бічне дзеркало.

Personal Pilot, у свою чергу, відноситься до систем Level 3. Він не вимагає постійно дивитися на дорогу, хоча людина має взяти керування на себе, якщо автопілот про це попросить. Користуватися функцією можна, наприклад, у в’ялому трафіку. Вона залишиться активною, поки машина не розженеться до 60 кілометрів на годину, і весь цей час у водія буде повна свобода дій. Формально це те саме, що пропонує мерседесівська система Drive Pilot .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!