Оновлений Audi RS Q8 представлений офіційно: 640 к.с. і розгін до 100 км/год за 3,6 секунди (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Оновлений Audi RS Q8 представлений офіційно: 640 к.с. і розгін до 100 км/год за 3,6 секунди (фото)

Audi представила найпотужніший Q8 за всю історію моделі. Відбувся дебют оновленого Audi RS Q8, який включає заряджену версію кросовера та його ще більш потужний варіант з приставкою Performance. Останній встановив рекорд на Нюрбургринзі, проїхавши трасу за 7 хвилин і 36,698 секунди. Чотирилітровий двигун V8 вражає своєю потужністю: 600 кінських сил у RS Q8 і 640 сил у RS Q8 Performance. Розгін з місця до 100 кілометрів на годину займає у цих кросоверів 3,8 і 3,6 секунди відповідно.

Оновлення Q8 і крос-купе SQ8 відбулося восени минулого року. З рестайлінгом кросовери отримали новий дизайн передньої частини, більше можливостей для персоналізації та розширений список оснащення. Вперше для Q8 було запропоновано OLED-ліхтарі з вбудованим датчиком наближення, які світяться яскравіше, коли інший автомобіль наближається на відстань менше двох метрів. У квітні цього року сімейство Q8 поповнилося гібридною модифікацією на базі V6 3.0 з можливістю підзарядки. Тепер з’явилися «заряджені» варіанти RS та RS Performance.

Обидві новинки легко відрізнити від інших версій Q8 завдяки решітці радіатора з малюнком у вигляді сот і парі овальних вихлопних патрубків. Вже в базовій комплектації RS-кросовери мають систему повного приводу quattro, адаптивну пневмопідвіску, систему активної стабілізації кузова, потужні гальмівні механізми (у Performance – 440-міліметрові гальмівні диски) та механічний міжосьовий диференціал.

Максимальна швидкість RS Q8 становить 250 кілометрів на годину, Performance-версія у свою чергу може розігнатися до 280. З опціональним пакетом Plus обмежувач можна “пересунути” на позначку 305 кілометрів на годину. Крім того, доплатити пропонується за 23-дюймові колісні диски замість стандартних 22-дюймових і червоні гальмівні супорти замість чорних (RS Q8 Performance червоні супорти вже в «базі»).

Замовити RS Q8 та RS Q8 Performance у європейських дилерів можна буде з 27 червня, коштуватимуть новинки від 141 900 та 155 700 євро відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!