Представлено новий електромобіль Citroen e-C3 Aircross

Час читання: 2 хв.
0
Представлено новий електромобіль Citroen e-C3 Aircross

Citroen запустила нову модель електромобіля e-C3 Aircross, який можна розглядати як подовжену версію e-C3 або аналог Opel Frontera під маркою Citroen. Цей автомобіль довжиною 4,39 метра наближається до розмірів компактного SUV і пропонується за ціною від 1,1 мільйона гривень, але доступний тільки в п’ятидверній конфігурації, тоді як семимісні версії залишаються за моделями з ДВЗ.

Citroen описує цей автомобіль як компактний SUV, то як B-SUV, що викликає плутанину, так як B-SUV – це категорія малих позашляховиків. Такий опис ймовірно пов’язаний з тим, що автомобіль за розмірами підходить до нижнього сегмента компактних кросоверів, але технічно ґрунтується на платформі малолітражок, як Citroen e-C4. Як і його аналоги e-C3, Fiat Grande Punto і Opel Frontera, а також майбутній Jeep Renegade, e-C3 Aircross побудований на платформі Smart Car .

Як двигун використовується мотор потужністю 112 кінських сил, що отримує живлення від батареї на 44 кВтг з хімією літій-залізо-фосфат (LFP), що дозволяє проїхати приблизно 300 км за циклом WLTP. У 2025 році очікується нова модифікація акумулятора, що збільшує дальність ходу близько 400 км. Стандартне заряджання здійснюється з потужністю 7 кВт, що дозволяє зарядити батарею від 20% до 80% за 4 години 10 хвилин. Варіант із трифазним бортовим зарядним пристроєм на 11 кВт зменшує час заряджання до 2 годин 50 хвилин. Також передбачена можливість швидкого заряджання на постійному струмі до 100 кВт, яка заряджає батарею від 20% до 80% за 26 хвилин.

У салоні e-C3 Aircross, як і базової версії e-C3 You, передбачено кріплення для смартфона. У дорожчій комплектації Max встановлений 10,25-дюймовий сенсорний екран. Панель приладів також включає малий дисплей, що помилково названий виробником «проекційним дисплеєм». Компактне та скошене кермо сприяє кращій видимості дисплеїв. До оснащення автомобіля входять кондиціонер, система запобігання зіткнень, активний асистент по утриманню в смузі, круїз-контроль, система розпізнавання дорожніх знаків, паркувальні датчики ззаду, регульоване сидіння водія, електричні склопідйомники спереду, задні сидіння, що складаються, світлодіодні фари.

Версія Max додатково оснащена 10,25-дюймовим сенсорним екраном з навігацією та підтримкою Apple CarPlay та Android Auto, 17-дюймовими легкосплавними колесами, світлодіодними задніми ліхтарями, двоколірним забарвленням кузова з дахом у білому або чорному кольорі, бездротовою зарядкою для смартфонів. та передніми паркувальними датчиками. Пропонується шість колірних варіантів: чорний, сірий, червоний, синій, білий та зелений.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!