В Skoda готують доступний електричний кросовер: огляд новинки

Час читання: 2 хв.
0
В Skoda готують доступний електричний кросовер: огляд новинки

Skoda анонсувала новий повністю електричний кросовер Elroq, який незабаром з’явиться на ринку. Цей середньорозмірний SUV має габарити, подібні до популярної моделі Skoda Karoq, але відрізняється повністю електричною силовою установкою.

Elroq стане частиною лінійки електричних автомобілів Skoda після успішного Enyaq. Цей кросовер буде першим із чотирьох нових повністю електричних моделей, які компанія планує випустити до 2026 року, включаючи серійну версію концепту Vision 7S, електричний універсал та менший електромобіль розміром з Kamiq.

Офіційне оголошення про запуск Skoda Elroq ще не зроблено, тому детальна інформація від виробника відсутня. Припускається, що світовий дебют моделі та початок прийому замовлень відбудуться у другій половині 2024 року.

За попередніми оцінками, ціна на Skoda Elroq буде нижчою, ніж на більший Enyaq. Оскільки Enyaq отримає оновлення наступного року, стартова ціна Elroq може становити приблизно 40 000 фунтів стерлінгів.

Skoda вже демонструвала рендер нового Elroq, але вперше автомобіль був помічений на дорогах під час тестування в камуфляжі. У Elroq будуть короткі звиси спереду та ззаду, довга колісна база для покращення внутрішнього простору, а також елегантний передній кластер фар, що плавно переходить у радіаторні грати.

Збоку автомобіль виглядає досить традиційно: немає цифрових дзеркал заднього виду або врівень встановлених дверних ручок. На задній частині помітний великий спойлер на даху та задні ліхтарі, що нагадують Enyaq.

Швидше за все, інтер’єр Elroq буде натхненний Enyaq, з різними варіантами оздоблення, які можна змінювати на смак клієнта. Очікується, що в центрі панелі приладів буде встановлений 13-дюймовий екран, який працює на останній версії інформаційно-розважальної системи Skoda.

Elroq використовуватиме архітектуру MEB, аналогічну Enyaq. Це означає, що автомобіль отримає батареї ємністю 58 кВт·год та 77 кВт·год з можливістю вибору між задньопривідними та повнопривідними версіями. Для Enyaq менша батарея забезпечує запас ходу близько 400 км та швидку зарядку до 80% за 35 хвилин. Велика батарея дозволяє проїхати до 560 км і заряджається менш як за півгодини. Очікується, що Elroq буде мати аналогічний час зарядки, але з трохи більшим запасом ходу через меншу вагу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!