Volvo відмовилася від седана S60 на користь нового кросовера

Час читання: < 1 хв.
0
Volvo відмовилася від седана S60 на користь нового кросовера

Volvo попрощалася з седаном S60 заради нового кросовера. Представник шведської марки підтвердив: виробництво “шістдесятки” на заводі в Південній Кароліні припиниться протягом двох тижнів. Volvo позбавляється «глобального» S60, щоб зосередитися на електричному флагмані — EX90. Універсал Volvo V60 залишиться в строю: йому поки що відставка не загрожує. У Китаї продовжать випускати і седан S60, але тільки для внутрішнього та австралійського ринків.

Продажі Volvo S60 у США за підсумками травня 2024 року злетіли майже вчетверо, але в абсолютному вираженні тиражі завжди були невеликими. Навіть у найуспішніші роки шведська марка не продавала більше 20 тисяч седанів, тоді як BMW 3-Series та Mercedes-Benz C-Class знаходили у півтора-два рази більше покупців.

Volvo не приховує, що відставка S60 пов’язана з початком виробництва кросовера EX90. Ця модель має бути більш маржинальною та численною. Ціна говорить сама за себе: базовий EX90 коштує від 78 тисяч доларів, тоді як S60 можна придбати за 43,6 тисяч доларів.

Реклама

Про наступника Volvo S60 мова поки не йде, тобто 24-річна історія моделі близька до завершення. Це означає, що у гамі залишиться один седан – бізнес-модель S90. Втім, бестселерами марки і в США, і в усьому світі є кросовери, наприклад, у Північній Америці “робить касу” нев’янучий XC90 (тираж 40 тисяч штук за підсумками 2023 року).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!