Названо китайський автомобіль, який найкраще продається в Україні

Час читання: < 1 хв.
0
Названо китайський автомобіль, який найкраще продається в Україні

У травні 2024 року українські автолюбителі придбали понад 930 автомобілів, які були імпортовані з Китаю, згідно з даними Укравтопрому. Найбільш популярною моделлю серед них став електричний кросовер Volkswagen ID.4.

Специфічно, протягом минулого місяця було продано 151 екземпляр Volkswagen ID.4, які були ввезені до України з Китаю. З них 110 автомобілів були зареєстровані як нові, тоді як інші 41 були б/в.

Отже, Volkswagen ID.4 став найпопулярнішою моделлю серед автомобілів, які були імпортовані з Китаю в Україну у травні 2024 року, як серед нових, так і серед вживаних авто.

До п’ятірки найбільш популярних нових автомобілів, ввезених до нашої країни у минулому місяці з Піднебесної, також увійшли Honda X-NV (72), Nissan Ariya (58), BYD Song Plus (48) та Chery Tiggo 4 Pro (35). Всі вони, окрім Chery Tiggo 4 Pro, є електричними кросоверами.

До п’ятірки найпопулярніших автомобілів, що були ввезені в Україну у минулому місяці з Китаю, увійшли такі моделі: Volkswagen ID.4 (41), Volkswagen ID.6 (20), Buick Envision (15), Polestar 2 (12) і Geely Emgrand E7 (12).

Таким чином, найчастіше українці купують кросовери з Китаю. При цьому 79% автомобілів із Піднебесної у минулому місяці були електромобілями.

Слід зазначити, що більшість із вищезгаданих автомобілів в Україні офіційно не продають. У нашу країну з Китаю їх ввозять за так званими “сірими” схемами. Чому офіційні дилери не можуть розширити асортимент електромобілів – не відомо. Якщо така тенденція збережеться, то електромобілі з Китаю домінуватимуть на українському ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!