Нове покоління Nissan GT-R: всі подробиці

Час читання: < 1 хв.
0

Nissan пообіцяв, що наступний GT-R стане “повноцінним суперкаром”. В інтерв’ю австралійському виданню Drive віце-президент Nissan Франсуа Байї зазначив, що фанатам GT-R доведеться чекати досить довго, оскільки наразі компанія не володіє необхідними технологіями для створення нового покоління. Проте, за його словами, очікування буде виправдано: наступний GT-R стане електричним і відповідатиме всім вимогам суперкару.

Байї пояснив, що відсутні технології включають твердотільні батареї, які компанія планує використовувати в електричному GT-R. Наразі такі батареї ще не отримали широкого поширення. При розробці нової моделі інженери орієнтуватимуться на торішній концепт Hyper Force, який вже оснащений твердотільною батареєю. Концепт має електричну установку потужністю 1360 кінських сил і повний привід.

Щодо актуального GT-R (R35), то він продається з 2007 року. Останнє оновлення суперкар пережив на початку 2023-го: тоді моделі злегка осучаснили дизайн, покращили аеродинаміку та підвищили комфорт, знизивши шум та вібрації.

З виробництва нинішній GT-R знімуть у 2025-му, але насамперед із конвеєра зійде «прощальна» партія машин. Її тираж становитиме 1500 екземплярів, серед яких будуть 300 «заряджених» спорткарів у виконанні Nismo.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!