Авто

Kia EV3 може стати дешевим електричним позашляховиком, на який ми так довго чекали

Share

Kia EV9 вже був одним з найдешевших способів отримати електричний позашляховик, але тепер компанія переходить на новий рівень. Після того, як минулого року було представлено Kia EV3, автомобіль став офіційним.

EV3 побудований як трохи менша і дешевша версія EV9 – за прикладом Rivian R2, який з’явився після Rivian R1S. Він, звичайно, не такий технологічно просунутий, як EV9, але все одно виглядає безпомилково, як сучасний Kia, і явно є рідним братом більшого позашляховика. Зовні у автомобіля такі ж роздвоєні задні ліхтарі і дуже схожа передня частина Tiger Face. Але при цьому він трохи менший. Автомобіль буде доступний у дев’яти варіантах оздоблення, проте наразі оголошені тільки “Aventurine Green” і “Terracotta”.

Інтер’єр також дуже схожий на інтер’єр EV9. На відміну від трирядного EV9, EV3 має два ряди сидінь, тож у ньому зможуть розміститися не більше ніж п’ять осіб. Це, звісно, цілком влаштує багатьох покупців, які не мають великих родин або потреби в автомобілі розміром із мінівен. Інтер’єр спроектований так, щоб у ньому відчувалася відкритість, є великий люк, а двері та приладова панель обтягнуті тканиною з вторсировини. Спереду EV3 має схоже з іншими EV Kia розташування двох дисплеїв: інформаційно-розважальний дисплей і цифрова панель приладів. Kia не підтвердила наявність CarPlay або Android Auto, але, враховуючи, що вона вже не раз включала ці технології, ми очікуємо побачити їх на EV3.

А як же власне EV-частини EV3? За словами Kia, EV3 буде побудований на платформі E-GMP, яка лягла в основу EV6 і EV9. На старті продажів будуть доступні два розміри батарей – стандартна батарея із запасом ходу 58,3 кіловат-години і батарея з великим запасом ходу 81,4 кВт-год. Kia стверджує, що батарея зі збільшеним запасом ходу забезпечує запас ходу до 600 кілометрів, згідно з Всесвітньою гармонізованою процедурою випробувань легких автомобілів (WLTP). Це дорівнює 373 милям, що дуже непогано. Однак не забувайте, що WLTP зазвичай трохи щедріший в оцінках дальності ходу, ніж Агентство з охорони довкілля (EPA) у США, і, найімовірніше, запас ходу буде ближчим до 300 миль.

Найшвидша версія Kia EV3 (вона називається Kia EV3 GT-Line) розганяється від 0 до 60 миль на годину за 7,5 секунди. Таким чином, хоча він явно менш потужний, ніж EV9, він точно не повільний.

Про машину поки нічого не відомо, наприклад, її ціна. Ми також не знаємо, коли він з’явиться в США – Kia стверджує, що спочатку він буде представлений в Кореї в липні, а в другій половині року почнуться продажі в Європі. Після цього, за словами Kia, він вийде на інші ринки, тож ми можемо не побачити його в США до 2025 року. Однак, коли ми нарешті отримаємо цей автомобіль, він може стати найбюджетнішим електричним позашляховиком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Kia

Останні записи

Названо несправності які роблять продаж автомобіля вигіднішим за ремонт

Власники вживаних авто рано чи пізно стикаються з вибором: ремонтувати чи продавати свій транспортний засіб.…

19.09.2024

Нова Toyota Camry отримала максимальні 5 зірок у краш-тестах C-NCAP

Нова Toyota Camry вже у продажу і привертає увагу не лише своєю економічністю, а й…

19.09.2024

Автомеханік вказав на слабке місце французьких автомобілів

Існує поширена думка, що найнадійніші автомобілі виробляються в Японії, але багато хто вважає, що європейські…

19.09.2024

Названі найкращі компактні кросовери: рейтинг

Останніми роками автомобільні бренди дедалі більше переходять від традиційних седанів і великих позашляховиків до компактних…

19.09.2024

В Україні скасування ряду автомобільних штрафів: що зміниться для водіїв

В Україні штрафи за порушення правил паркування є одними з найпоширеніших. Багато водіїв, отримавши постанову,…

19.09.2024

Скільки елітних автомобілів придбали українці з початку 2024 року

Відомо, скільки елітних автомобілів зареєстровано в Україні з початку 2024 року. За інформацією "Економічної правди",…

19.09.2024