Авто

Відбувся офіційний дебют нового Kia EV3 (фото)

Share

Сьогодні компанія Kia представила свій перший компактний електричний позашляховик EV3 , створений на базі власної платформи для електромобілів E-GMP . Незважаючи на уповільнення попиту на електромобілі, Kia робить ставку на конкурентні ціни, щоб залучити покупців. Президент Kia Сонг Хо Сунг заявив, що ціна EV3 перебуватиме в діапазоні від 35 000 до 50 000 доларів, що робить його доступним для широкої аудиторії.

«Основні бар’єри – це ціна та інфраструктура для заряджання. Ми робимо EV3 доступним для наших клієнтів за ціною, на яку вони очікують», — зазначив Сонг Хо Сунг на прес-конференції.

Оптимальна гнучкість та зручність використання – основні переваги інтер’єру моделі. У салоні використовуються екологічно чисті матеріали (перероблені та біоматеріали). Сила технологій полягає в пошуку Kia AI Assistant , який забезпечує більш просте та інтуїтивно зрозуміле обслуговування клієнтів на основі генеративного штучного інтелекту, вирішує не лише інформацію, пов’язану з автомобілем, а й різні питання у повсякденному житті.

Водієві та пасажирам доступні аудіосистема Harman Kardon та широкий панорамний дисплей. Великий 30-дюймовий (12,3-дюймова панель приладів + 5-дюймова панель управління кондиціонером + 12,3-дюймова інформаційно-розважальна система) екран і захоплюючий звук створюють відчуття присутності в автомобілі

Kia планує представити більше 30 електричних моделей до 2030 року, включаючи EV3, EV4 та EV5 . Мета компанії – продати близько 1,6 мільйона електромобілів до 2030 року. Для порівняння, Volvo Cars нещодавно запустила свій електричний компактний позашляховик EX30 з початковою ціною близько 36 000 євро також націлюючись на економних споживачів.

Запуск EV3 збігся зі зростанням попиту на гібридні автомобілі, в той час як продаж електромобілів дещо знизився. У першому кварталі продажі гібридів Kia зросли на 31% порівняно з минулим роком, тоді як продаж електромобілів збільшився на 8%.

Kia планує досягти річного обсягу продажів EV3  у 200 000 одиниць по всьому світу, включаючи США, Європу та Південну Корею. EV3 буде доступний у Південній Кореї з липня, а європейський запуск очікується наприкінці року. У США модель з’явиться після 2025 через аналіз податкової політики на електромобілі.

EV3 пропонуватиметься з двома варіантами батарей – 58,3 кВт-год та 81,4 кВт-год. Найдальнобійніша модель матиме запас ходу близько 600 кілометрів на одній зарядці. В обох випадках вони подають живлення на один електродвигун потужністю 204 л.с., який надає руху передні колеса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Kia

Останні записи

В Україні презентували новий прототип пікапа LUAZ 4×4 (фото)

Компанія Luaz Motors офіційно презентувала новий прототип пікапа LUAZ 4x4 на заході "Електроспектива" в Києві.…

24.06.2024

Відомий автомеханік назвав автовиробників, у яких ніколи б не купив машину

У закордонних соцмережах існує низка популярних автоекспертів, які періодично дають користувачам рекомендації про те, яку…

24.06.2024

Певній категорії водіїв необхідно оновити документи: хто підпадає під вимогу

Перевізники, які працюють в Євросоюзі за умовами “транспортного безвізу”, повинні повернути всі фури в Україну…

24.06.2024

Audi готується оновити флагманський кросовер Q7 (фото)

Після кількох місяців випробувань розробка нової генерації Audi Q7 перейшла на новий етап. Спочатку тестування…

24.06.2024

Dacia планує випустити купеподібну версію після Bigster

Румунська автомобільна марка Dacia, яка належить до Renault Group, планує значно розширити свій модельний ряд…

24.06.2024

Новий Land Rover Freelander на платформі Chery показали на перших фото

Виробництво Land Rover Freelander було припинено десять років тому, але тепер британська марка має намір…

24.06.2024