Авто

Новий гібридний двигун та покращений інтер’єр: чим шанувальників порадує SEAT

Share

SEAT представила значні оновлення для хетчбека та універсала Leon на 2024 рік. Серед новинок – гібрид, що підключається, із запасом ходу на чистій електротязі більше 100 км і збільшені дисплеї в салоні.

Базовий 1,0-літровий бензиновий двигун був виключений із моторної гами моделі, і тепер базовим агрегатом є 1,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 113 к.с. і крутний момент 220 Нм, що працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Той же бензиновий двигун доступний із семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням та новою 48-вольтовою м’якою гібридною технологією, яка допомагає зробити систему старт-стоп більш плавною та покращити паливну ефективність. М’який гібрид пропонується з потужністю 113 л. або 148 л.с.

Гібрид Leon, що підключається, отримав найбільше доробок. Тепер він складається з 1,5-літрового бензинового двигуна потужністю 148 к.с., 113-сильного електромотора та значно збільшеної батареї на 19,7 кВт/год (раніше – 12,8 кВт/год). В результаті сумарна потужність складає 201 л. і 350 Нм моменту, що крутить, а також вражаючий запас ходу на електротязі в 100 км.

Водії можуть заряджати Leon eHybrid від точки заряджання змінного струму потужністю до 11 кВт, наприклад домашньої настінної зарядки, або до 50 кВт за допомогою швидкого зарядного пристрою постійного струму.

Вперше SEAT Leon доступний з матричними світлодіодними фарами, хоча він не отримав жодних зовнішніх змін, на відміну від його родичів Cupra Leon, Volkswagen Golf та Skoda Octavia, які також зазнали невеликого оновлення.

SEAT Leon тепер оснащений 10,4-дюймовим центральним сенсорним екраном у стандартній комплектації, а також пропонується ще більший 12,9-дюймовий дисплей як опція. У салоні залишилися сенсорні кнопки для керування кліматом та гучністю під центральним екраном, але тепер вони підсвічуються, а за кермом знаходиться 10,25-дюймовий дисплей панелі приладів.

Після рестайлінгу автомобіль отримав потужнішу бездротову зарядку для смартфона, яка може досягати потужності до 15 Вт і оснащена охолодженням, щоб запобігти перегріву пристроїв.

Оновлені хетчбек та універсал SEAT Leon надійдуть у виробництво наприкінці цього місяця, а ціни та специфікації будуть оголошені найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Seat

Останні записи

Volkswagen презентував Passat Pro з трьома екранами (фото)

На автосалоні в Тяньцзіні наживо був показаний новий Volkswagen Passat Pro 2025. Ціни на автомобіль…

01.10.2024

Нова Toyota RAV4 змінить зовнішність, але залишиться без нових двигунів

Поточна генерація бестселера Toyota RAV4 випускається протягом останніх 5 років, тому планове оновлення назріло для…

01.10.2024

Купе Rolls-Royce Spectre отримав забарвлення в тонах лунного гало

Ексклюзивну версію електричного купе Rolls-Royce Spectre присвятили місячному гало. Автомобіль пофарбували семишарової фарбою, яка більше…

30.09.2024

Оновлений Ford Equator Sport 2025 року збільшився і змінив дизайн

Ford вирішив освіжити свій кросовер Equator Sport, який продається у Китаї вже майже три роки.…

30.09.2024

Автомеханік розповів, чому важливо зберігати чеки з АЗС після кожної заправки

Дуже часто автомобілі виходять з ладу через неякісне паливо. Однак не завжди проблеми з машиною…

30.09.2024

Експерти знову назвали Mitsubishi Outlander 2024 найкращим сімейним авто року

Американський журнал Green Car Journal опублікував свій щорічний рейтинг найекологічніших автомобілів на 2025 рік. Несподіваним…

30.09.2024