Наступного року у Audi Q6 та Porsche Macan з’явиться серйозний конкурент: уперше показано новий Volvo EX60

0
297
Наступного року у Audi Q6 та Porsche Macan з'явиться серйозний конкурент: уперше показано новий Volvo EX60

До дебюту готується новий кросовер Volvo EX60 2025 року. Ця модель в лінійці бренду замінить гібридний XC60, що заряджається , і займе місце між повністю електричними паркетниками EX40 і EX90. Автомобіль вийде наступного року. В основі новинки лежатиме модернізована флагманська архітектура EX90 з можливістю встановлення акумуляторів ємністю до 100 кВт/год.

Основними конкурентами шведської моделі на ринку стануть Audi Q6 e-tron, Porsche Macan Electric, Tesla Model Y, а також нові версії BMW iX3 та Mercedes-Benz EQC. Автомобіль буде побудований на архітектурі, яку керівник програм та стратегій створення нових машин марки називає «еволюцією платформи Volvo, розробленої для електрокарів». Зарубіжні ЗМІ вже уявили, як може виглядати майбутній кросовер (фото: autoexpress.co.uk , Volvo).

Очікується, що модель успадкує кілька елементів дизайну від компактного EX30, так і від 7-місного EX90. Покупці можуть розраховувати на ті ж світлодіодні фари, що й у обох цих автомобілів, які виконані у стилістиці Thor’s-hammer. Також кросовер дістануться затемнені грати радіатора і аеродинамічні легкосплавні диски. Поки не відомо, чи буде вдосконалена технологія допомоги водієві LIDAR поширена на молодші моделі, такі як EX60. Але що справді виділить новинку, то це «структурний» акумулятор. Ця технологія вже впроваджена такими компаніями, як Tesla та BYD. По суті, вона з’єднує АКБ із підлогою машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!