Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

0
162
Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

Новий гіперкар Bugatti отримає двигун метрового класу потужністю 1000 к.с. У 2024 році вперше в історії французького бренду буде представлено новий гіперкар Bugatti з гібридною силовою установкою. Офіційної інформації про модель поки що мало, але з різних джерел потроху просочуються нові подробиці. І ось тепер генеральний директор Bugatti Rimac Мате Рімац розповів про приблизні характеристики майбутньої силової установки.

Топ-менеджер Bugatti Rimac заявив, що автомобіль збереже знаменитий стиль Bugatti, а також буде класичним гіперкаром. Водночас компанія розглядала можливість створення потужного купе-кросовера з електричною силовою установкою, але відмовилася від цієї ідеї.

Наступник Chiron отримає гібридну силову установку на базі двигуна V-16. Загальна довжина цієї силової установки становитиме рівно один метр, що на 400 мм більше, ніж загальна довжина нинішнього двигуна W16 з турбонаддувом.

Більше інформації про новинку поки що немає, але раніше ходили чутки, що двигун був розроблений за участю британської інжинірингової компанії Cosworth. Двигун матиме об’єм 8,3 літра і потужність 1000 к.с. Ще 800 к.с. забезпечуватимуть три електромотори, тож сумарна потужність нового двигуна в базовій версії буде близькою до потужності прототипу Bolide, який видає 1850 к.с. на гоночному бензині.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!