Авто

BMW показала нову M4 CS (фото)

Share

Компанія BMW представила повнопривідне купе M4 CS. У модельному ряду марки новинка займе місце між M4 Competition M xDrive та лімітованою M4 CSL, причому від останньої їй дістався 550-сильний двигун з кованим колінвалом і роздрукованою на 3D-принтері головкою блоку циліндрів. З місця до ста M4 CS розганяється на 0,1 секунди швидше за звичайну M4 Competition Coupé M xDrive і на 0,3 — M4 CSL, у якої провідними є лише задні колеса.

В ієрархії спорткарів BMW M нова M4 CS займе нішу між M4 Competition Coupé M xDrive та  M4 CSL . Від останньої тут двигун – рядна бензинова “бітурбошестерка” 3.0, яка використовується як основа двигуна M4 GT3 . Агрегат розвиває 550 сил та 650 Нм і поєднується з восьмидіапазонним автоматом M Steptronic. У спринті до ста M4 CS швидше за CSL (3,7 с), проте до другої «сотні» машини розганяються з різницею в 0,4 секунди — причому не на користь новачка. Максималка теж відрізняється: 307 кілометрів на годину у M4 CSL і 302 у M4 CS.

На відміну від лімітованої дводверки, яка йде лише із заднім приводом, CS має повнопривідну трансмісію M xDrive з активним заднім диференціалом. На машині переглянуто кінематику всіх підвісок та кути розвалу коліс, встановлені перекалібровані електроннокеровані амортизатори, допоміжні пружини та стабілізатори поперечної стійкості. Водночас змінено налаштування електромеханічного підсилювача керма M Servotronic, стабілізуючої електроніки та режимів системи M Dynamic Mode. Як результат — повне коло Нюрбургрингу за 7 хвилин 21,989 секунди, на шість із лишком секунд швидше за звичайну M4 Competition.

Втім, і важить M4 CS менше. Різниця невелика — близько 20 кілограмів, але вона теж робить свій внесок. Дах, капот, передній спліттер та задній дифузор зроблені з армованого вуглеволокном пластику. Штатно на машині стоять гальма M Compound, ковані різнорозмірні колеса, полегшена випускна магістраль з титановим глушником (мінус 4 кг) та крісла-ковші M Carbon. За доплату можна замовити вуглець-кераміку, гоночні сліки та комплект алюмінієвих розпірок передньої частини кузова.

Також у стандартне оснащення M4 CS включено систему M Drive Professional. Вона дає доступ до функції M Drift Analyser, що оцінює бічні ковзання, та M Laptimer, яка надає докладні дані про проходження траси та дозволяє ділитися ними з друзями. Крім того, є просунутий трекшн-контроль — аж із десятьма рівнями втручання. Випускатимуть M4 CS на заводі BMW Group Plant Dingolfing. Старт виробництва заплановано на липень цього року, але замовлення почнуть приймати вже наприкінці травня. У США дводверку оцінили в 123500 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: BMW

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024