Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

0
300
Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з'явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює лінійку «зелених» моделей Galaxy — до гібридного седана L6 та кросоверу L7, а також повністю електричного E8 вже цього року приєднається стильний паркетник E5. Причому продаватиметься він не лише в Китаї, а й за його межами, у тому числі й у країнах з лівостороннім рухом. Geely публікує порцію офіційних фотографій моделі та ділиться першими подробицями про новинку.

В основі E5 лежить та сама платформа SEA (Sustainable Experience Architecture), на якій побудований і згаданий E8. За габаритами електричний кросовер трохи перевершує Geely Atlas Pro і можна порівняти з новим Atlas , який з’явився на російському ринку в кінці 2023 року. Довжина Galaxy E5 становить 4,6 метра при колісному барі 2,75 метра.

Зовні ж модель схожа на E8 – ті ж гладкі лінії кузова з выштамповками з боків, звужені блоки фар і С-подібні світлодіодні лінії, що обрамляють передній бампер. Емблема виконана у вигляді прямокутника, а не щита, як у інших моделей Geely. Дверні ручки висувні, а на кормі – моноліхтар.

Салон розрахований на п’ять місць, а на передній панелі у нього два окремі екрани. У Geely повідомляють, що E5 має операційну систему Flyme Auto від компанії Meizu, крісла оснащені вентиляцією, підігрівом і масажем, є панорамний дах і бездротова зарядка для смартфона. Заявлено і комплекс нових систем безпеки та електронних помічників.

Раніше повідомлялося, що базовий Galaxy E5 буде задньопривідним: електромотор на задній осі розвиває 218 кінських сил. Пізніше Geely поділиться подробицями про інші модифікації, серед яких буде повнопривідна на 800-сильній архітектурі.

Повноцінна прем’єра Galaxy E5 відбудеться у другій половині 2024 року, а старт продажів у Китаї заплановано на початок 2025 року. Пізніше модель почнуть постачати і до інших країн, але чи буде серед них Росія поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!