Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

0
271

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм діагоналлю 12,9 дюйма, покращеного голосового асистента, додаток Wellness з розслаблюючими програмами і потужніший електромотор – але тільки у версії Pro S. 231-сильний хетчбек розганяється з місця до ста за 7 замість 7,3 і проїжджає до 559 кілометрів комбінованим циклом WLTP.

Компанія Volkswagen ще раз оновила хетчбек ID.3 . Чергова модернізація принесла електрокару обіцяну раніше мультимедіа з екраном діагоналлю 12,9 дюйма, яка отримала більш логічну структуру меню, сенсорні слайдери з підвіскою для регулювання температури та підтримку ChatGPT. З ергономічних міркувань важіль трансмісії перемістили з торця «приладки» на рульову колонку, як ID.7 . А голосовий асистент IDA нарешті навчився розуміти природне мовлення та шукати відповіді в інтернеті, наприклад, у Вікіпедії.

Ще одним нововведенням для ID.3 стала програма Wellness, яка допомагає підбадьоритися, розслабитися або подрімати під час довгих поїздок. Версії Pro S також доступна аудіосистема Harman Kardon, а стандартно такі хетчбеки оснащені широким переліком систем, що асистують, і вміють обмінюватися даними з іншими автомобілями і об’єктами інфраструктури. У списку опцій залишилися напівавтопілот Travel Assist з «роєвим» інтелектом , автопарковник Park Assist Plus, який запам’ятовує попередні маршрути, і помічник безпечного відкриття дверей.

Як і раніше, початкові ID.3 йдуть з електромотором потужністю 204 кінські сили. За доплату віддачу можна підвищити до 231 «конячки», але в Німеччині топ-варіанту Pro S такий двигун буде покладено за умовчанням. Більш потужний ID.3 розганяється до першої «сотні» за 7,1 секунд (було 7,3 с) і в комбінованому циклі проїжджає до 559 кілометрів. Хетчбек можна заряджати від 175-кіловатних терміналів, причому завдяки функції попереднього прогріву батареї час заряджання скорочується на кілька хвилин. Прийом замовлень на ID.3 Pro S з акумулятором ємністю 77 кіловат-годин вже відкрито. Інші версії будуть доступні пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!