Ford розробив “розумні” рейлінги для автономного водіння

0
19

Компанія Ford представила нову розробку – систему висувних рейлінгів з електропідключенням, яка може кардинально змінити використання даху автомобіля. Нещодавно зареєстрований патент у Бюро патентів та товарних знаків США описує систему, яка не лише покращує аеродинаміку, а й розширює можливості використання даху автомобіля.

На відміну від схожої системи, запатентованої Rivian , Ford додає у свою розробку електричне підключення, що дозволяє застосовувати дах для нових аксесуарів та систем допомоги водієві. Основною перевагою такої системи є можливість прибрати рейлінги з потоку повітря, коли вони не використовуються, що сприяє зниженню аеродинамічного опору і, як наслідок, зменшенню витрати енергії, що вкрай важливо для електромобілів.

Конструкція системи передбачає розміщення рейлінгів у спеціальних заглибленнях на даху, які можуть бути висунуті за допомогою двигуна. Згідно з патентом Ford , система рейлінгів повністю знімна, що спрощує її встановлення і демонтаж на всіх автомобілях, що підтримують її, прямо на заводі. Це відкриває можливості для встановлення різних аксесуарів: від панелей для кемпінгу, що обігріваються, до датчиків для систем автономного водіння і світлових панелей.

Однією з найбільш привабливих ідей є можливість приховати датчики автопілота, коли вони не використовуються, що дозволяє зберегти привабливий вигляд автомобіля. Особливо цікавою є можливість використання датчиків на багажниках для дахів, які можуть бути оснащені індикаторними лампами червоного, жовтого та зеленого кольорів, що показують ступінь завантаження автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!