Авто

Ще потужніший і швидший: представлена ​​топова Tesla Model 3 Performance

Share

Це топова версія моделі, яка відрізняється від інших більш продуктивною силовою установкою, покращеною динамікою, допрацьованим шасі, а також спортивним дизайном екстер’єру та інтер’єру. Пікова потужність двох електромотором зросла майже на третину, внаслідок чого електрокар швидше розганяється до 60 миль на годину (97 кілометрів на годину).

Tesla Model 3 оновилася восени минулого року, але тоді топову та найпотужнішу двомоторну модифікацію Performance не показали. Її дебют відбувся лише зараз. Зовні версія Performance відрізняється від інших аеродинамічним обважуванням – більш розвиненими спліттером та дифузором, а також новим спойлером на кормі. У Tesla стверджують, що в результаті доопрацювань підйомна сила знизилася на 36 відсотків, а опір повітря – на п’ять. У салоні встановили крісла з більш розвиненою бічною підтримкою та розширеними електрорегулюваннями. Обіцяно і функції підігріву та вентиляції.

Що стосується покращених характеристик, то, крім вирослої на 31 відсоток пікової віддачі установки, на 16 відсотків збільшився піковий момент, що крутить, і на 22 відсоток — постійна потужність. Водночас енергоспоживання скоротилося на два відсотки. Два електромотори сумарно видають на Model 3 Performance 517 кінських сил і 741 Нм моменту, що крутить. З місця до 60 миль на годину (97 кілометрів на годину) такий електрокар розганяється за 2,9 секунди, що на 0,2 секунди швидше за попередника, а максимальна швидкість становить 262 кілометри на годину. Заявлений запас ходу за американським циклом EPA – 476 кілометрів.

Підвіску теж доопрацювали: застосовані легші та жорсткіші пружини, а адаптивні амортизатори мають три режими роботи – Standard, Sport та Track. Крім того, Model 3 Performance отримала посилені гальма та 20-дюймові колісні диски, взуті у шини Pirelli P Zero 4.

Ціни вже оголошені: у США Tesla Model 3 Performance коштує 53 тисячі доларів без урахування доставки до дилерського центру та податкових пільг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024