Замість Arkana: у Renault і Dacia з’явиться новий недорогий крос-купе

0
396

Перший бюджетний купеподібний кросовер Renault, який отримав назву Arkana, з’явився у 2019 році. Незважаючи на, здавалося б, чудові перспективи бестселером машина так і не стала. А торік з’ясувалося, що її знімуть із конвеєра до 2025 року.

Втім, порожні місця недорогого крос-купе Renault доведеться недовго, адже його незабаром займе новий купеподібний «паркетник».

Іспанське видання Motor опублікувало перші рендерні зображення автомобіля, який готує румунський суббренд Renault – компанія Dacia.

За інформацією зарубіжних журналістів, попри чутки новинка не стане купеподібною версією третього покоління Duster. Натомість в основу проекту ляже концепт-кар Bigster, який має виявитися флагманом SUV-лінійки Dacia.

В основі крос-купе лежатиме платформа CMF-B. Продавати його збираються як з бензиновими двигунами, так і електрифікованими силовими установками (м’які і гібриди, що підзаряджаються).

Крім того, новий Bigster Coupe може практично напевно матиме біопаливну модифікацію з адаптацією для використання зрідженого вуглеводневого газу.

Судячи з рендерних зображень, купеподібний «паркетник» Dacia отримає дизайн, схожий на прототип Bigster. Його головною візуальною відмінністю стане більш похилий лінія даху, характерна для «молодіжного» сегмента крос-купе.

Машина з’явиться після того, як відбудеться офіційна прем’єра серійного кросовера Bigster (у традиційному SUV-кузові), запланована на 2025 рік. Так що якщо все піде за планом, то новий недорогий купеподібний паркетник Renault і Dacia побачить світ десь у середині 2026 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!