Абсолютно новий Skoda Kodiaq: більш просторий, функціональний та екологічний

0
371

Škoda Auto представляє друге покоління Kodiaq, яке виводить екологічність, простір і безпеку на новий рівень. Флагманський позашляховик чеського автовиробника збільшився у розмірах і тепер має елементи дизайну Modern Solid. Абсолютно новий Kodiaq оснащений найсучаснішими інформаційно-розважальними системами, включаючи додатковий 13-дюймовий екран і проекційний дисплей. Інноваційні інтелектуальні циферблати Škoda з сенсорним керуванням і 10-дюймовий віртуальний кокпіт входять у стандартну комплектацію. Крім того, позашляховик має і концепцію інтер’єру, засновану на Design Selections. П’ять силових агрегатів пропонують потужність від 110 кВт (150 к.с.) до 150 кВт (204 к.с.) і завжди поєднуються з автоматичною коробкою передач DSG. Лінійка силових агрегатів тепер також включає гібридну версію з електроприводом із запасом ходу понад 100 кілометрів і початкового рівня з м’яким гібридом. Два топових двигуна стандартно поєднуються з повним приводом. Також дебютують останні покоління світлодіодних матричних фар зі значно вищою світловіддачею та системою динамічного контролю шасі (DCC Plus).

Клаус Зеллмер, генеральний директор Škoda Auto, каже: «Наш абсолютно новий флагманський позашляховик відповідає запиту наших клієнтів – більше простору, функцій і ефективності. Завдяки таким інноваціям, як «розумні циферблати», елегантні екологічно чисті матеріали інтер’єру, елементи мови дизайну Modern Solid, оновлені системи безпеки та допомоги, Kodiaq нового покоління робить щоденні подорожі ще більш корисними та приємними. Ми також розширили нашу лінійку високоефективних силових агрегатів, представивши гібрид, що підключається від електромережі, із запасом ходу понад 100 км на чисто електричному двигуні, що підтверджує наше прагнення до сталої мобільності. З моменту запуску в 2016 році Kodiaq став справжньою кардинальною зміною для нашого бренду, відіграючи вирішальну роль у розвитку Škoda та постійно резонуючи з нашими клієнтами. Новий Kodiaq продовжить цю історію успіху».

Друге покоління пропонує новий дизайн, більшу екологічність та нові технології

Серед зовнішнього оновлення – сучасні світлодіодні матричні фари другого покоління та передня решітка радіатора з горизонтальною світловою смугою. Новизну в інтер’єрі приносить текстиль та шкіра, отримані в результаті екологічно чистих процесів обробки. На додаток до нової структури модельного ряду зі спеціальними пакетами Design Selections, Kodiaq має нову концепцію інтер’єру. Дисплей інформаційно-розважальної системи тепер має екран з діагоналлю до 13 дюймів. Вперше опціонально доступний проекційний дисплей. Важіль селектора передач тепер встановлено на рульовій колонці, що надає центральній консолі стриманий вигляд, додаючи додатковий простір.

Інтелектуальні циферблати Škoda є ще однією абсолютно новою функцією нового Kodiaq – три поворотні елементи керування, розташовані під екраном інформаційно-розважальної системи. Поєднуючи тактильні елементи керування з 32-міліметровим кольоровим дисплеєм, вони забезпечують інтуїтивно зрозумілий, простий доступ до різноманітних функцій автомобіля та інформаційно-розважальних функцій. Новий вентильований Phone Box дозволяє заряджати два смартфони одночасно, забезпечуючи потужність 15 Вт.

Гібрид із запасом ходу понад 100 кілометрів, що заряджається від електромережі

Новий Kodiaq доступний з двома дизельними та двома бензиновими двигунами з потужністю від 110 кВт (150 к.с.) до 150 кВт (204 к.с.). Новим доповненням до асортименту є Kodiaq iV, оснащений гібридною силовою установкою, що підзаряджається. Він пропонує системну вихідну потужність 150 кВт (204 к.с.) і запас ходу понад 100 кілометрів. Крім того, 1.5 TSI потужністю 110 кВт (150 к.с.) знаменує собою дебют м’якої гібридної технології в Kodiaq. Топовий двигун 2.0 TSI потужністю 150 кВт (204 к.с.) і 2.0 TDI потужністю 142 кВт (193 к.с.) стандартно оснащується повним приводом. Силові агрегати нового Kodiaq поєднуються з автоматичною коробкою передач DSG.

Більше 40 престижних нагород Kodiaq першого покоління

Перше покоління Škoda Kodiaq було випущено у 2016 році. Завдяки динамічному кристальному дизайну, місткості, передовим технологіям та багатьом інтелектуальним функціям він отримав понад 40 престижних нагород. Серед них британський автомобільний журнал Top Gear, який назвав його «Найкращим у світі автомобілем для великих сімей», а також нагороди «Автомобіль року» в Чехії, Польщі та Болгарії, кілька нагород «Позашляховик року» від британських, китайських та індійських видання. На сьогоднішній день було вироблено 866 100 одиниць Kodiaq і поставлено клієнтам на 60 ринках по всьому світу. У Європі він виявився особливо популярним на ринках Німеччини, Великобританії та Чехії. У 2022 році Kodiaq став другим найбільш продаваним позашляховиком бренду після Kamiq.

В Україні Kodiaq першого покоління за підсумками 2023 року займав 28,1% ринку у своєму класі та увійшов у рейтинг ТОП-10 авто за результатами продажів.

Новий Škoda Kodiaq в Україні

Старт виробництва нового Kodiaq запланований на вересень 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!