Maserati представила електричний кабріолет із розгоном до сотні за 2,8 секунди

0
90

Компанія Maserati представила нову модифікацію кабріолету GranCabrio з власною назвою Folgore. Так італійці маркують свої електромобілі: GranCabrio Folgore отримав відразу три двигуни сукупною потужністю до 829 к.с. та 1350 Нм. До 100 км/год кабріолет зможе прискоритись за 2,8 секунди. Дата старту продажу поки що не називається.

Кабріолет оснастили тією ж силовою установкою, що й купе Gran Turismo Folgore. Кожен із трьох моторів у теорії здатний розвивати 408 кінських сил, проте їхня сукупна віддача обумовлена технічною специфікою тягової батареї. Номінальна потужність силової установки становить 761 к.с., а при активації функції MaxBoost її можна швидко підняти до 829 сил. Максимальна швидкість електромобіля – 290 км/год, що на 12 км/год менше, ніж у купе. У розгоні до сотні новинка програє 0,1 секунди.

Т-подібна батарея, інтегрована між та за сидіннями, має максимальну ємність 92,5 кВт*год. З ним GranCabrio Folgore проїде без підзаряджання від 419 до 447 км. Потужність зарядної станції може досягати 270 кВт – у цьому випадку на поповнення енергозапасу для подолання 100 кілометрів потрібно лише 5 хвилин, а з 20 до 80% батарею можна буде зарядити за 18 хвилин.

І кузов, і архітектура інтер’єру GranCabrio Folgore уніфіковані з бензиновою версією, представленою в кінці зими. Водночас для електромобіля обіцяний набір ексклюзивних відтінків кузова та тканинного верху, а також колірних схем салону, в оздобленні якого застосовуватиметься матеріал еконіл – продукт перероблення рибальських сіток та іншого пластикового сміття.

Maserati найближчими роками планує електрифікувати всю свою модельну лінійку. Наприклад, у 2025-му електричну модифікацію повинен отримати суперкар Cielo, а в 2027-му фірма випустить якийсь великий електричний позашляховик.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!