Авто

Kia розпочала виробництво нового електрокара EV5

Share

Компактний електричний кросовер Kia EV5, який дебютував у Китаї минулого літа, готується до виходу на закордонні ринки. За інформацією Car News China, складання автомобілів для експорту розпочалося на початку поточного місяця на заводі Yueda Kia у провінції Цзянсу, який спеціалізується на виробництві електромобілів для Китаю. Зазначається, що новинка буде доступна також із правим кермом.

З габаритами 4615x1875x1715 мм Kia EV5 трохи коротше і вище свого соплатформенного побратима EV6, при цьому колісна база зменшена на 150 мм і становить 2750 мм. Зовні модель EV5 нагадує флагманський кросовер EV9, але вона має інший інтер’єр, розроблений з урахуванням потреб китайських клієнтів.

Основною цільовою аудиторією виробника є мільйони з дітьми. Замість центрального підлокітника на передньому ряду передбачено додаткове сидіння, а задній диван легко складається у рівну підлогу. В інтер’єрі використовуються шкірозамінник і тканина. Версія також оснащена двома 12,3-дюймовими екранами, тризонним клімат-контролем із сенсорним керуванням, кріслами з вентиляцією, масажем та підставками для ніг, а також до семи подушок безпеки.

У Китаї стартова ціна Kia EV5 становить 149 800 юанів, що дорівнює 2 мільйонам рублів. Там кросовер пропонується тільки в передньопривідному виконанні з одним електромотором потужністю 218 кінських сил і моментом, що крутить, 310 Нм. Існує на вибір батареї на 64,2 та 88,1 кіловат-години, які забезпечують дальність пробігу 530 та 720 кілометрів.

Характеристики моделі для інших ринків можуть відрізнятися: наприклад, у Південній Кореї планують використовувати компактніші батареї. Крім того, Kia обіцяє випустити повнопривідну версію EV5 з 95-сильним мотором, який наводитиме задні колеса. У планах також додати в лінійку модель з GT у назві, що обіцяє бути особливо потужною та динамічною.

Як оголосили самі виробники, до 2027 року вони нададуть 15 нових електрокарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Kia

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024