Автоексперт назвав автомобілі які краще не купувати із МКПП

0
16

Покупці авто з пробігом найчастіше розглядають транспортні засоби з механічною коробкою передач. На другому місці – коробка «автомат», на третьому – варіатор, на четвертому – роботизована трансмісія. Автоексперт розповів про те, які машини з МКПП краще не купувати.

Експерт розповів що однозначно необхідно з великою обережністю підходити до передньопривідного сімейства ВАЗ (ВАЗ-2108, 2109, 2110, 2114, Lada Priorа ) з пробігом на МКПП. Справа в тому, що працездатність такої коробки залежить від двох складових: правильного алгоритму перемикання, а також якості елементів самої трансмісії. Як правило, все це у  ВАЗів із пробігом страждає, зазначив він.

Швидкі і «ударні» перемикання передач призводять до зносу синхронізаторів , збиваються зубці на муфтах і шестернях: в результаті перемикання починають супроводжуватися звуками, що скрегочуть, при цьому передачі можуть мимовільно вискакувати. Це зумовлено ще й тим, що важіль механізму перемикання фіксується на корпусі кузова, а двигун із коробкою мають певний ступінь свободи, колихаючись на опорах.

І чим значніше вони зношуються, тим більше навантаження на механізм трансмісії надає двигун. З цієї причини стираються вилки перемикання передачі, а також збільшується хід важеля КПП. Так що ця коробка передач вимагає дбайливого ставлення до себе, навіть при спробах активно прискорюватися на машині не можна перемикати передачі швидко , підсумував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!