Бюджетні кросовери Hyundai Creta та Honda Elevate стануть повністю електричними

0
65

Найпопулярніший компактний кросовер Hyundai Creta, а також «паркетник» Honda Elevate, що недавно з’явився на ринку країн, що розвиваються, в найближчі роки переберуться у світ електромобілів. З такою інформацією сьогодні вийшла стаття у виданні «ICN», який розкрив всім відомі подробиці про ці новинки.

Hyundai Creta EV

«Батарейна» модифікація «Крети», за чутками, буде заснована на кросовері, що недавно пережив оновлення, з дизельним двигуном внутрішнього згоряння. Машина повинна отримати такий самий дизайн, але специфічні функції, адаптовані для електричної силової установки.

Подробиці про силовий агрегат машини все ще засекречені, але інсайдери вказують на високу ймовірність використання Creta EV скромного акумулятора ємністю 45 кВт/год. Як двигун для кросовера може виступити мотор Kona EV, розташований на передній осі, який забезпечує розрахункову вихідну потужність в 138 кінських сил і 255 Нм крутного моменту.

Випуск електричної «Крети» планують розпочати 2025 року.

Honda Elevate EV

Компанія Honda активно переводить свій модельний ряд на електричну тягу, причому це стосується не лише світових бестселерів бренду, а й машин для азіатських ринків. Одна з них – невеликий кросовер Elevate, який є прямим конкурентом Hyundai Creta.

Зараз машина проходить під кодовою назвою DG9D. Жодної технічної інформації про неї немає, але відомо, що появи такого «паркетника» варто чекати не раніше 2026-2027 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!