Новий Renault Twingo стане електрокаром і коштуватиме 16 тисяч євро

0
112

Третя генерація хетчбека Renault Twingo побачила світ у 2014 році. Машину французи створювали у партнерстві з німецьким Daimler та його суббрендом Smart. Спочатку вважалося, що поточне покоління стане для «Твінго» останнім, однак у Renault вирішили, що машині дадуть ще один шанс.

Як виглядатиме такий хетчбек і на що від нього чекати розповіли іспанські журналісти з порталу «Motor».

Нове втілення Twingo буде побудовано на базі концепт-кара, представленого минулого року. Та машина мала однооб’ємний кузов, а також ряд відсилань в екстер’єрі до ретро-мотивів.

Передбачається, що серійний хетчбек збереже всі ці рішення, але матиме трохи перероблену передню частину кузова, яка отримає більш рельєфну форму.

Машина повинна отримати ультракомпактні розміри (довжина становитиме близько 3,6 метра) і перетворитися на чистий електрокар.

Технічні характеристики нового Twingo ще не оголошені, але ходять чутки, що автомобіль буде рухатися відразу двома моторними версіями (потужністю 90 і 110 кінських сил).

Обидва варіанти, швидше за все, використовуватимуть однакову батарею ємністю 40 кВт/год, яка забезпечить хетчбеку запас ходу до 300 кілометрів.

У продаж новий Renault Twingo має надійти у 2026 році. Орієнтовна вартість машини складе від 16 до 20 тисяч євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!