Polestar підтвердив наступну модель Polestar 7 із електромотором

0
162

Polestar 7 підтверджено як наступну модель, яку розробляє шведський автовиробник. Він з’явиться щонайменше за 3 роки, прийнявши естафету від успішного Polestar 2 до 2027 року. Гендиректор Томас Інгенлат назвав його майбутнім наступником електричного седана Polestar 2, хоча конкретну дату дебюту не вказано.

Хоча цифра 7 зазвичай асоціюється з більшими сегментами автомобілів, для Polestar вона не має нічого спільного з площею моделі. Китайський автовиробник дотримується хронологічної стратегії найменування всіх своїх моделей з моменту дебюту Polestar 1 у 2017 році. У розмові з Autocar гендиректор натякнув, що Polestar 7 може радикально відрізнятись від свого попередника.

У мережі вже з’явився тизер нової моделі, на якому зображено електромобіль з низькою посадкою, що базується на новітньому стилі стилю Polestar. Покриття та відсутність заднього лобового скла запозичені у Polestar 4, хоча ми вибрали більш аеродинамічну стійку, іншу світлотехніку, аналогічну Polestar 3.

Polestar 7 потенційно може базуватися на варіації архітектури сталого розвитку Geely (SEA), яка вже використовується в різних моделях, включаючи Polestar 4. Враховуючи технологічні досягнення, очікувані на момент її випуску, він пропонує поєднання можливостей дальньої дії та конкурентоспроможних характеристик.

Polestar 2 дебютував у 2020 році та отримав оновлення середнього життєвого циклу у 2023 році. Він залишається найбільш продаваним продуктом Polestar: понад 150 000 одиниць продано на 26 ринках. Закінчення його життєвого циклу очікується ближче до 2027 року, а це означає, що до дебюту Polestar 7 залишилося щонайменше три роки.

Компанія тільки-но пережила розлучення з Volvo, в результаті якого частка Volvo у Polestar значно скоротилася до 18%, а Geely стала власником контрольного пакету акцій.

Для налагодження виробництва майбутніх електромобілів компанії Polestar знадобиться загалом 1,3 млрд доларів, причому 950 млн доларів вже отримано у вигляді трирічного кредиту. Гендиректор упевнений, що вони «впораються з останньою частиною» в 350 млн доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!