Новий електричний седан Mercedes-AMG: перші деталі

0
65

Mercedes-Benz активно тестує прототипи нового електричного компактного седана, який стане наступним поколінням CLA-Class. Разом із ним на дорогах помічені прототипи гібридної версії.

Новий дизайн був попередньо представлений у минулому році концептом CLA-Class , і  Mercedes вже підтвердив початок продажів у 2025 році. Це вказує на те, що в США він буде доступний як модель 2026 року.

Нещодавно був помічений ще один прототип, оснащений елементами, що вказують на налаштовану AMG версію . Добре видно великі колеса з потужними гальмами. Гальмівні диски, що здаються перфорованими, майже повністю заповнюють колесо. Ззаду також спостерігається велика ділянка камуфляжу, швидше за все, що приховує активне заднє крило. Можна побачити нові деталі, такі як задні ліхтарі, логотипи Mercedes , представлені на Concept CLA-Class.

Інтер’єр концепту показав єдиний дисплей по всій довжині панелі приладів, що поєднує цифрові екрани для панелі приладів, системи інформації та розваг, а також третій екран для переднього пасажира. Панель також включає вентиляційні отвори кліматичної системи.

Оновлений CLA-Class та інші моделі наступного покоління компактного сімейства Mercedes будуть побудовані на новій розробленій платформі MMA (Mercedes Modular Architecture), що підтримуватиме як гібридні, так і електричні силові установки. Цей CLA-Class стане першою моделлю на даній платформі, яка згодом використовуватиметься для всіх моделей Mercedes аж до C-Class . Окремо AMG працює над власною платформою AMG.EA EV , яка має дебютувати наступного року у наступнику GT 4-Door Coupe.

На шпигунських фото видно, що прототип AMG CLA-Class має повний привід. Під час зимових тестів усі чотири колеса піднімали сніг щоразу, коли автомобіль стартував із місця.

Перероблений CLA-Class стане частиною спрощеної компактної лінійки Mercedes , яку компанія називає Entry Luxury (далі Core Luxury і Top-End Luxury). Інші моделі в групі Entry Luxury включатимуть нові версії CLA-Class Shooting Brake , GLA-Class та GLB-Class , які, ймовірно, також отримають свої AMG-версії . Також ходять чутки про нове покоління хетчбека A-Class .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!