27 автомобілів влаштували масове побоїще під час перегонів (ВІДЕО)

0
273

Минулими вихідними у Португалії проходив черговий етап чемпіонату WTCC. На першому ж колі перегонів пілоти Роб Хафф і Мехді Беннані на Volkswagen Golf влаштували масову аварію, зупинивши гонку.

Португальський етап World Touring Car Cup 2018 проводився на трасі, прокладеній вулицями міста Віла-Реал. Тісні вулиці міста сильно ускладнюють задачу пілотів, майже унеможливлюючи обгони на прямих. Партнери по команді Sebastian Loeb Racing – Роб Хафф і Мехді Беннані вирішили повністю відрізати інших гонщиків від шансу на перемогу, заблокувавши трасу своїми Volkswagen Golf GTI від самого старту.

Два боліди йшли настільки близько, що їхні кузови торкались один одного, аж поки у третьому повороті їхній блок не порушився, коли Беннані штурхнув Golf GTI свого напарника у заднє колесо, в результаті чого той вдарився об бар’єр і рикошетом відскочив на середину треку. Усі автомобілі, що їхали за ними, потрапили у пастку і також зіткнулись з двома Фольксвагенами та між собою.

Усього у аварії опинилось 27 автомобілів, один з котрих навіть загорівся – це був YMR Hyundai i30N Теда Бйорка. На щастя ніхто з пілотів серйозних травм не отримав. Однак гонка була негайно зупинена і маршалам знадобилось більше двох годин, аби розібрати завал з понівечиних автомобілів.

Джерело: Авто 24

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!