Renault та Dacia хочуть випустити власну Skoda Octavia

0
246
Renault та Dacia хочуть випустити власну Skoda Octavia

Концерн Renault, який володіє румунським брендом Dacia, націлився на чергову революцію у сегменті седанів. Компанія анонсувала проект моделі C-Neo, який, за чутками, буде цілим бюджетним сімейством, на чолі якого стане автомобіль у 4-дверному легковому кузові за габаритами схожий зі Skoda Octavia. Як він може виглядати, напередодні показали незалежні дизайнери з французького порталу «Automobile-Magazine».

Судячи з рендерів, викладених у відкритий доступ незалежним дизайнером Дідьє Ріком, машина отримає дизайн, схожий на кросовер Dacia Bigster. 

Седан обзаведеться схожою передньою частиною з аналогічними гратами радіатора і фарами, а також різкими гранями кузова і зможе похвалитися наявністю «кросоверного» пластикового обважування по всьому периметру кузова. 

Ззаду на машину чекає поява Y-подібних ліхтарів, між якими буде вписана назва бренду DACIA, а також простого на перший погляд бампера, але з малюнком у вигляді павутини. 

Renault та Dacia хочуть випустити власну Skoda Octavia

Основна ідея цього проекту полягає у тому, щоб увірватися у велику клієнтську базу седана Skoda Octavia. Для цього C-Neo скопіює габарити свого потенційного конкурента, але пропонуватиметься як з бензиновими моторами, так і з двигунами, що працюють на природному газі.

На вершині гами моделі мають розташуватися гібридні силові агрегати, які збираються дебютувати у новому кросовері Dacia Bigster у 2025 році.

Офіційну прем’єру нового конкурента Skoda Octavia від Dacia заплановано на 2026-й рік. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!