Водіям більше не треба мати кілька комплектів гуми (Фото)

0
481

У США Агентство передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) розробило технологію, за допомогою якої колесо перетворюється в гусеницю трикутної форми. Причому трансформація займає всього 2 секунди.

Ця нова технологія називається «Reconfigurable Wheel-Track». Вона розроблена за програмою Ground X-Vehicle Technologies (GXV-T) в Національному центрі інженерної робототехніки Університету Карнегі – Меллон. Тобто фактично перед нами військові технології.

Транспортний засіб (автомобіль, всюдихід або броньовик) з колесами-трансформерами зможе не тільки швидко їздити по дорогах, а й успішно пересуватися по бездоріжжю. Це, звичайно, необхідно для армійських транспортних засобів. Але ми впевнені, що така технологія обов’язково буде затребувана і в цивільних всюдиходах, а може бути і в звичайних позашляховиках. Загалом, у цій технології дуже великий потенціал.

DARPA поки тримає в секреті технологію Reconfigurable Wheel-Track, що, власне нітрохи не дивно. Але, здається, вона не дуже складна.

В рамках програми GXV-T, спрямованої на поліпшення мобільності, живучості та ефективності військових броньованих машин, розробляється відразу декілька нових технологій. Серед них виділимо ще нову адаптивну підвіску.

autonews.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!