Авто

Новий Volkswagen Passat CC виявився «біднішим» і дорожчим

Share
У Китаї відбулася прем’єра Volkswagen Passat CC 2024 року. Нове «комфорт-купе» розроблено фахівцями спільного підприємства FAW-Volkswagen. Тоді як оригінальний 4-дверний седан-купе випускався на заводі в німецькому Емдені.

На ринку «китайський» Passat запропонують у двох варіантах кузова: седан (CC) та мисливський автомобіль (CC Safari). Зовні та інтер’єром вони практично не відрізняються від попередньої моделі. Габарити CC становлять 4865 х 1870 х 1448 мм, CC Safari – 4869 x 1870 x 1459 мм. Колісна база в обох випадках – 2841 мм.

Під капотом у седана 2024 року новий 2,0-літровий турбомотор. У базовій версії – це агрегат DLP потужністю 186 к.с., у топовій – DKX потужністю 220 к.с. Обидва працюють у зв’язці з 7-ступінчастим «роботом» DSG з подвійним зчепленням. Новинці обіцяно меншу витрату палива, але точних цифр немає.

У базовій версії Passat CC 2024 року коштує 35 750 доларів, у топовій – 41 700 доларів. Для порівняння нова Toyota Camry на китайському ринку на 10 тисяч дешевша. І це при тому, що седан Volkswagen втратив цілу низку функцій комфорту. Зокрема, у моделях початкового рівня зі стандартної комплектації виключені підігрів сидінь, бездротова зарядка, сигнальні лампи на передніх дверях та ящик для рукавичок з охолодженням. При цьому з конвеєра вони мають камеру заднього вигляду. За доплату запропоновано декілька пакетів. Так підігрів сидінь встановлять за 140 доларів. Стільки ж обійдуться безключовий доступ та зовнішнє освітлення. За 19,0-дюймові колісні диски та активний контроль тиску в шинах доведеться заплатити вдвічі більше.

Моделі середнього класу втратили охолодження ящика для рукавичок, сигнальних ламп на передніх дверях, тонування скла та світлодіодних накладок на дверні пороги. Натомість у стандартне оснащення включені 19,0-дюймові колісні диски, система контролю тиску в шинах та напівпрозоре оздоблення дверних панелей. До списку систем активної безпеки включено утримання у смузі руху, асистент руху у корках та розпізнавання дорожніх знаків. За доплату в 515 доларів пропонують 360-градусну систему кругового огляду та систему допомоги при зміні смуги руху. За зовнішні дзеркала з антивідблисковим покриттям доведеться заплатити 55 доларів, за матове забарвлення Neptune Blue – 1120 доларів.

Топова комплектація «комфорт-купе» Volkswagen Passat CC (літери СС – скорочення від Comfort-Coupe) зберегла всі свої «плюшки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volkswagen

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024