Dacia запустила продажі кросоверів Spring за ціною від 20 тисяч доларів

0
40

У Великій Британії почався продаж оновленого електромобіля Dacia Spring, який був представлений минулого місяця. Модель є найдоступнішим електричним транспортним засобом на місцевому ринку та пропонується у двох комплектаціях із двома варіантами силової установки.

Стартова комплектація Expression пропонується за ціною від 14 995 фунтів стерлінгів (20 тисяч доларів), при цьому покупцям надається «комплімент» у вигляді 250 фунтів стерлінгів на громадську зарядку або як внесок на встановлення домашнього зарядного пристрою.

У стандартне обладнання входять система Media Control з USB-роз’ємом, 7-дюймова цифрова панель приладів, багатофункціональне рульове колесо, що регулюється по висоті, центральний замок, електричні передні склопідйомники, кондиціонер, 12-вольтова розетка, 15-дюймові легкосплавні колісні диски ( потужного мотора) та датчики паркування ззаду.

Вибір версії Extreme за мінімальну ціну в 16 995 фунтів стерлінгів (22 тисячі доларів) додає мідні акценти всередині та зовні, електричні бічні дзеркала, електричні задні склопідйомники, 10-дюймову систему інформації та розваг, бездротову інтеграцію смартфона, два USB-порти двонаправлений зарядний пристрій, який можна використовувати як джерело живлення для зовнішньої техніки.

Серед систем безпеки пропонуються аварійне гальмування з виявленням мотоциклістів, велосипедистів, пішоходів та транспортних засобів, попередження про зміну смуги, допомогу при утриманні смуги, розпізнавання дорожніх знаків із попередженням про швидкість, попередження уваги водія, допомога під час паркування ззаду та аварійний виклик. Румунський автовиробник також згадує кнопку My Safety, яка дозволяє користувачам легкий доступ до налаштувань персоналізованих систем ADAS .

З точки зору потужності, невеликий електричний кросовер оснащений двигуном на 45 к.с. у базовій версії. Цей варіант також доступний з потужнішим мотором на 65 к.с. за ціною від 15995 фунтів стерлінгів, і верхня комплектація Extreme стандартно йде з більш потужним агрегатом.

Акумуляторна батарея на 26,8 кВт-год, що живить мотор, може бути заряджена з 20% до 100% менш ніж за 11 годин від домашньої розетки та за 4 години при використанні настінного боксу потужністю 7 кВт. У середньому заявлений запас ходу за стандартом WLTP становить 220 км та 300 км у місті.

Незважаючи на свої невеликі розміри та недоліки, оновлений Dacia Spring має вантажопідйомність до 1004 літрів, коли задні сидіння складені. За словами виробника, це відповідає великим автомобілям. Доповнюється це майже 31 л внутрішнього об’єму для зберігання. До того ж система YouClip дозволяє надійно кріпити різні аксесуари.

Dacia розпочала попередній прийом замовлень сьогодні (12 березня 2024 року), а перші одиниці почнуть надходити до місцевих дилерів у жовтні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!