Audi анонсувала новий компактний електромобіль: дебют незабаром

0
88

Наступним кроком у виході Audi на ринок електромобілів стане компактний кросовер Q6 E-Tron, дебют якого підтвердив автовиробник на 18 березня. Цей автомобіль є братом електричного Porsche Macan, який був представлений наприкінці січня, і обидві моделі побудовані на новій розробленій платформі PPE від Volkswagen Group, призначеної для серійних електромобілів преміум-класу.

Audi поки не розкрила технічні характеристики Q6 E-Tron, але відомо, що Macan буде оснащений стандартним акумулятором на 100 кВт/год та електродвигуном на кожній осі. Також у стандарті передбачено 800-вольтову електросистему, що дозволяє заряджатися зі швидкістю до 270 кВт. Найбільш потужною версією на момент запуску стане Macan Turbo з потужністю 630 л.

Підтверджено, що Macan надійде у продаж у США як модель 2024 року. Плануються як звичайний кросовер, і варіант більш купеобразной форми. Останній носитиме позначення Sportback, так само, як і більший Q8 Sportback E-Tron.

Audi надала попередній огляд дизайну інтер’єру Q6 E-Tron восени минулого року. Панель приладів буде вигнута, спрямована у бік водія та інтегрована з цифровим комбінованим приладом діагоналлю 11,9 дюйма та сенсорним екраном мультимедійної системи 14,5 дюйма. Також буде доступний проекційний дисплей з доповненою реальністю, ймовірно, як опція.

Інформаційно-розважальний комплекс буде новим, розробленим на базі Android із дизайном від Cariad, підрозділи з програмного забезпечення VW Group.

Cariad також розробила функцію для Q6 E-Tron, яка дозволить власникам змінювати світлові сигнатури денних ходових вогнів як фар, так і задніх ліхтарів.

Виробництво Q6 E-Tron буде налагоджено на заводі Audi в Інгольштадті, Німеччина, який готується до виробництва автомобілів на базі платформи PPE, а також виробництва акумуляторів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!