Авто

Старий Fiat Panda отримав нове життя та нове ім’я

Share

Fiat анонсував низку важливих змін у своїй легендарній лінійці Panda , представивши нове життя для старої моделі та повністю електричну версію нового покоління. Напередодні дебюту нового покоління Panda, яке стане повністю електричним автомобілем та технічним близнюком Citroen (e-)C3 , компанія вирішила зберегти виробництво нинішньої моделі Panda, але під новим ім’ям – Pandina, або «Пандочка» .

Існуюча модель Fiat Panda , представлена ​​в 2011 році, пройде через процес ребрендингу та отримає нове ім’я – Pandina. Це рішення дозволить Fiat зберегти в лінійці компактний і практичний автомобіль, який продаватиметься паралельно з новою електричною Panda розміром трохи більше 4 метрів завдовжки.

Крім зміни імені Pandina також отримає ряд технологічних оновлень для відповідності жорстким вимогам безпеки Європейського Союзу. Серед нововведень — система попередження про зіткнення з функцією автоматичного гальмування, допомога у збереженні смуги руху та система сповіщення про можливу втому водія. Також з’явиться функція розпізнавання дорожніх знаків, оновлений круїз-контроль, паркувальні датчики та автоматичне дальнє світло.

Інтер’єр Pandina теж був модернізований: тут можна знайти нове кермо і цифрову панель приладів з діагоналлю 7 дюймів, що пропонує три теми налаштування. Дизайн салону виконаний у чорно-білій колірній гамі, а нова система інформації та розваг має 7-дюймовий дисплей. Зовнішній вигляд та інтер’єр прикрашені милими деталями, пов’язаними з темою «Панда», включаючи логотип Pandina та зображення панд на ковпаках коліс.

Fiat також розширив палітру кольорів для Pandina , додавши новий колір Positano Yellow та нові двоколірні варіанти з чорним дахом. Це не перший випадок, коли дві моделі Panda існують одночасно, але цього разу зміни торкнулися не лише назви, а й технологічного оснащення.

Запуск Fiat Pandina на ринок заплановано на літо, а ціни поки що не оголошені. З моменту дебюту першого покоління в 1980 році було продано більше восьми мільйонів екземплярів Fiat Panda по всьому світу, що робить її однією з найпопулярніших моделей в історії компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Fiat

Останні записи

Toyota випустить новий спортивний автомобіль за 1 мільйон гривень

Прем'єра прототипу Toyota S-FR від Toyota відбулася ще 2015-го року. Автомобіль позиціонувався як потенційний вбивця…

17.05.2024

Оголошено ціни на всі версії Porsche Cayenne 2025

Ціни на Porsche Cayenne сильно зросли: стартова роздрібна ціна найдешевшої моделі Porsche Cayenne 2025 становить…

17.05.2024

Cadillac випустив лімітовану серію автомобілів ручної роботи

2024 знаменує 20-річний ювілей V-серії - високопродуктивних моделей Cadillac. На честь цієї події Cadillac випустив…

17.05.2024

Названі автокомпанії лідери з продажу електромобілів у 2023 році

Продажі електромобілів у світі минулого року досягли 9.6 мільйонів одиниць, не враховуючи гібриди з можливістю…

17.05.2024

З’ясувалося, чому Hyundai Santa Fe провалив краш-тести

Нещодавно Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) протестував Hyundai Santa Fe 2024 , який не отримав нагороду Top Safety Pick+ .…

17.05.2024

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024