Honda перетворила CR-V на електромобіль з водневою установкою

0
150

Honda представила в США кросовер CR-V e:FCEV, що поєднує переваги суто електричної машини та водневої. Компанія наголошує, що це перша серійна модель такого типу, яка випускається в Америці. Водночас, як мінімум, відразу у вільному продажу вона не з’явиться: новинку можна буде взяти тільки в лізинг і тільки в штаті Каліфорнія, де існує більш-менш розвинена заправна інфраструктура.

Honda CR-V e:FCEV отримав блок паливних елементів нового покоління потужністю 92,2 кіловат, розроблений спільно з General Motors. Зазначається, що вартість його виробництва знижено на дві третини порівняно з електрохімічним генератором, який використовувався у седанах Clarity. У двох балонах зберігається 4,3 кг стисненого водню, їх має вистачити на 435 кілометрів шляху за методикою EPA.

Також встановлено батарею ємністю 17,7 кіловат-години. Вона не тільки використовується як буфер, але і може служити самостійним джерелом енергії: передбачена зарядка від зовнішніх джерел, як у звичайних електромобілів. Повного блоку акумуляторів вистачить ще на 79 км.

Єдиний електромотор обертає передні колеса. В американській специфікації він розвиває 174 к.с. та 310 Нм. Порівняно з бензиновими та гібридними Honda CR-V водень отримав більш жорсткий кузов і повністю переналаштовані підвіски. Інженери застосували нові пружини, амортизатори та стабілізатори поперечної стійкості.


Зовні Honda CR-V e:FCEV можна відрізнити від інших представників сімейства за радіаторною решіткою, переднім бампером і ексклюзивними 18-дюймовими дисками чорного кольору. Салон перенесли без особливих змін, причому у фірмової системи HondaLink з’явився додатковий функціонал — відображення інформації про водневі заправки.

Водородомобіль буде доступний лише у багатій комплектації Touring. В ній присутні 10,2-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з дев’ятидюймовим тачскрином і бездротовим підключенням Apple CarPlay і Android Auto, бездротова зарядка для смартфона, акустика Bose з 12 динаміками, передні крісла з підігрівом та електрорегулюванням, обігрів, багажник із сервоприводом, парктроніки. Замовлення почнуть приймати ближче до кінця року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!