Названо розкішні автомобілі які знецінюються найшвидше

0
50

Як відомо, автомобілі мають властивість втрачати ціну вже відразу після того, як вони залишають дилерський центр. Причому чим вони дорожчі, тим більшим є зниження їхньої вартості.

Американська платформа з пошуку вживаних автомобілів iSeeCars провела дослідження, з’ясувавши, які розкішні автомобілі є найменш ліквідними. Загалом фахівці проаналізували понад 1 мільйон 100 тисяч машин, проданих у період з листопада 2022 року по жовтень 2023-го. Ось що з цього вийшло.

Maserati Quattroporte

Список найшвидше знецінюваних преміальних машин відкрив 4-дверний седан, який за перші 5 років втрачає дві третини своєї вартості (до 65%). Автомобіль з’явився у 1965 році і з того часу є еталоном італійської розкоші. Машину продають з моторами V6 та V8, але в новому поколінні седан стане електричним.

BMW 7-ї серії

Срібло у цьому антирейтингу дісталося сьомій серії BMW. Згідно з результатами дослідження, за дебютні п’ять років “сімка” втрачає близько 62% своєї вартості. Актуальне покоління цієї моделі вийшло на ринок у 2022 році і отримало дуже яскравий дизайн, дизельні двигуни і два «гібриди», що підключаються, потужністю 489 і 571 к.с.

Maserati Ghibli

Бронзову медаль за собою зарезервував ще один “італієць” – Maserati Ghibli. Втрата вартості машини за перші 5 років складає 61%.

BMW 5-ї серії

Класична модель баварської марки знецінюється трохи повільніше, ніж її старший родич в особі 7-Series, але все одно робить щось дуже швидко. Втрата вартості у випадку із «п’ятіркою» за першу п’ятирічку становить 59%.

До десятки найнижчих ліквідних розкішних автомобілів також входять: Cadillac Escalade ESV (59%), BMW X5 (58%), Infiniti QX80 (58%), Maserati Levante (58%), Jaguar XF (58%), а також Audi A7, що втрачає за перші 5 років експлуатації 57% від первісної ціни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!