Toyota представить протягом найближчих 18 місяців відразу 3 нових кросовери

0
2128

Японський автовиробник Toyota продовжує розширювати лінійку автомобілів сегменту SUV, який є найпопулярнішим на світовому ринку. Згідно з новими планами, незабаром гамма кросоверів компанії поповниться одразу трьома новими моделями, призначеними для азіатських країн. Причому деякі з них створять у кооперації з маркою Suzuki.

За інформацією видання Autocar, першим на ринок вийде кросовер, що є аналогом Suzuki Fronx. Його поява очікується упродовж цього року.

Сьогодні цей кросовер, що випускається Suzuki, вважається чи не найдоступнішим купеподібним SUV у світі із ціною при перерахунку у гривні близько 300 тисяч.

Що стосується 2025-го, то наступного року відбудеться дебют 3-рядного позашляховика, заснованого на платформі моделі Hyryder, а потім буде представлений ще один новий «паркетник», який збудують на архітектурі Corolla Cross (популярний «візок» TNGA-C).

Сьогодні модельний ряд компанії Toyota в сегменті SUV на азіатських ринках складається з таких моделей як Glanza, Rumion, Innova Crysta, Innova Hycross, Fortuner, а також мінівен Vellfire, частина з яких використовують однакову з Suzuki платформу.

Втім, кооперація між Toyota та Suzuki останніми роками зовсім не означає, що компанії перестали конкурувати між собою. Нещодавно в пресу вибігли подробиці невеликого скандалу, пов’язаного з моделями Jimny та Swift.

Toyota спробувала придбати права на культові позашляховик та хетчбек Suzuki, щоб згодом створити їхні клони під власним брендом, але отримала від японських партнерів рішучу відмову.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!