Гройсман завдав першого удару «євробляхам»

0
505

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, схоже, починає виконувати обіцяне – «вирішити проблему нерозмитнених авто за місяць». Кабінет Міністрів України в рамках експерименту прийняв постанову №479 від 20 червня «Про реалізацію експериментального проекту по створенню умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів», давши співробітникам Нацполіціі розширені повноваження з контролю над ДФС, повідомляє autonews.ua.

«Поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби здійснюють митні формальності, з метою виявлення фактів порушення митних правил», – йдеться в повідомленні Кабміну.

Крім того, поліція отримує доступ до бази ДФС під назвою «Інспектор-2006». Це автоматична система митного оформлення, в якій є вся інформація про в’їхав в Україну транспорті. З 1-го вересня ДФС і поліція також зобов’язані подавати до Кабміну щомісячні звіти і пропонувати законодавчі зміни.

Експеримент триватиме до 31 грудня цього року. Тепер поліція зможе контролювати потік транспорту на єврономерах і дії митників, які іноді закривають очі на «липові» довіреності іноземних «верблюдів».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!