Авто

Skoda представила новий Octavia RS у кузові універсал

Share

Skoda готується до прем’єри оновленої моделі Octavia RS Wagon на автосалоні в Женеві, встановлюючи нові стандарти потужності, що відповідають останнім Golf GTI. Octavia, що стала продаваним автомобілем Skoda з 191 900 реалізованими екземплярами минулого року, отримає зміни в дизайні, збільшений дисплей і оптимізований список двигунів. Флагманська модель RS запропонує більш практичний кузов універсал із додатковою потужністю.

Нова Octavia RS виділяється своїми матричними LED-фарами та стильною задньою оптикою, що нагадує Audi, а також оновленими легкосплавними дисками діагоналлю від 16 до 19 дюймів та яскравими кольорами кузова. У салоні з’явиться нова інформаційно-розважальна система із 13-дюймовим екраном, а базова комплектація отримає 10-дюймову цифрову панель приладів та двозонний клімат-контроль.


У лінійці двигунів Octavia RS залишиться тільки бензиновий агрегат, тоді як дизельний мотор виключено через падіння популярності агрегатів на тяжкому паливі в Європі. Базова модель тепер оснащується 1,5-літровим TSI, доступним у стандартному та м’якогібридному варіантах, з переднім приводом та вибором між механічною коробкою передач або «автоматом» з подвійним зчепленням.

Флагманська Octavia RS тепер розвиває потужність 261 л.с., що на 20 л.с. більше попередньої моделі, можна порівняти з Golf GTI, і пропонує тільки автоматичну коробку передач DSG, підкреслюючи відмову від механічної. У 2025 році Skoda планує випустити версію з повним приводом і збільшеною до 201 л. потужністю.


Оновлення 2024 може стати останнім для Octavia з ДВЗ, враховуючи перехід VW до повністю електричних моделей. З моменту входження під крило VW Group було продано понад сім мільйонів екземплярів Octavia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Skoda

Останні записи

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024