Skoda представила новий Octavia RS у кузові універсал

0
882

Skoda готується до прем’єри оновленої моделі Octavia RS Wagon на автосалоні в Женеві, встановлюючи нові стандарти потужності, що відповідають останнім Golf GTI. Octavia, що стала продаваним автомобілем Skoda з 191 900 реалізованими екземплярами минулого року, отримає зміни в дизайні, збільшений дисплей і оптимізований список двигунів. Флагманська модель RS запропонує більш практичний кузов універсал із додатковою потужністю.

Нова Octavia RS виділяється своїми матричними LED-фарами та стильною задньою оптикою, що нагадує Audi, а також оновленими легкосплавними дисками діагоналлю від 16 до 19 дюймів та яскравими кольорами кузова. У салоні з’явиться нова інформаційно-розважальна система із 13-дюймовим екраном, а базова комплектація отримає 10-дюймову цифрову панель приладів та двозонний клімат-контроль.


У лінійці двигунів Octavia RS залишиться тільки бензиновий агрегат, тоді як дизельний мотор виключено через падіння популярності агрегатів на тяжкому паливі в Європі. Базова модель тепер оснащується 1,5-літровим TSI, доступним у стандартному та м’якогібридному варіантах, з переднім приводом та вибором між механічною коробкою передач або «автоматом» з подвійним зчепленням.

Флагманська Octavia RS тепер розвиває потужність 261 л.с., що на 20 л.с. більше попередньої моделі, можна порівняти з Golf GTI, і пропонує тільки автоматичну коробку передач DSG, підкреслюючи відмову від механічної. У 2025 році Skoda планує випустити версію з повним приводом і збільшеною до 201 л. потужністю.


Оновлення 2024 може стати останнім для Octavia з ДВЗ, враховуючи перехід VW до повністю електричних моделей. З моменту входження під крило VW Group було продано понад сім мільйонів екземплярів Octavia.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!