Ford створив підрозділ для розробки дешевого електромобіля

0
25

Концерн Ford стурбований колосальними успіхами Tesla та відсутністю доступного електромобіля у своїй лінійці. Розробленням останнього автогігант зайнявся не сам – для цього було створено окремий стартап. У нього найняли низку колишніх співробітників Tesla, пише The Drive.

Так, посаду керівника команди обійняв Алан Кларк. Він пропрацював на компанію Ілона Маска приблизно 10 років і грав важливу роль у запуску Model 3. Повторити успіх останнього і є головним завданням фордівського стартапу.

Одночасно з Кларком близько п’яти років працював у Теслі Аніл Пар’яні. Наразі він є засновником Auto Motive Power, компанії, що займається системами енергоспоживання в електромобілях. AMP було придбано концерном Ford у листопаді.

Терміни появи машини невідомі. Так само як і будь-які деталі проєкту. За наявними даними, Ford хоче вкластися  у ціну 40 тисяч доларів і менше. Вартість є ключовим параметром майбутньої новинки.

Нині роль найдоступнішого електромобіля Ford грає Mustang Mach-E. У початковій версії він коштує 44,8 тисяч доларів. Explorer EV коштує від 48 тисяч, а електропікап F-150 Lightning стартує із 55 тисяч. До того ж раніше вартість останнього кілька разів то підвищувалася, то знижувалася. Але попит все одно невеликий, Ford змушений скорочувати початковий план виробництва.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!