Складено рейтинг найнадійніших автомобілів

0
334

Так, Porsche 718 набрав максимум балів з усіх машин-учасниць дослідження, а BMW X1 та X6 перемогли у категоріях «Малий преміальний SUV» та «Середній преміальний SUV» відповідно. Тим більше що найбільше нагород у рейтингу JD Power зібрала Toyota – у неї їх цілих дев’ять. Найкращими автомобіля у своїх категоріях названі Lexus ES, IS, NX, RX, Toyota 4Runner, Camry, Corolla, Tacoma та Tundra.

Агентство JD Power опублікувало 35-й щорічний рейтинг надійності автомобілів Vehicle Dependability Study. Як і рік тому, перше місце в ньому посів Lexus (індекс PP100 – 135), друге та третє – у Toyota (147) та Buick (149). Загалом JD Power зазначає, що машини стали менш надійними, оскільки середнє значення індексу за рік зросло на чотири пункти до 190. Більшість автовласників стабільно скаржаться на мультимедійні системи. Також дратівливість викликає зростання кількості повідомлень від електронних помічників. Нарешті, електромобілі, попри усталену думку, виявилися найпроблемнішими — їхній показник PP100 дорівнює 256 проти 187 у бензинових моделей. Причому найбільше скарг на підвищене зношування шин.

Серед виробників, яким вдалося помітно підвищити надійність машин, виявилася Porsche: тут індекс піднявся одразу на 33 пункти. Слідом йдуть Mercedes-Benz (+22) та Toyota (+21). У сегменті преміум, крім Lexus, високі оцінки заробили Porsche (індекс PP100 – 175) та BMW (190). Найбільш надійними їх моделями визнані Porsche 718 (2021-го цього звання удостоївся 911), BMW X1 і X6. Очікуємо найбільше нагород у «Тойоти» — цілих дев’ять. Відзначилися такі машини, як Lexus ES, IS, NX, RX, Toyota 4Runner, Camry, Corolla, Tacoma та Tundra. Четвірка найкращих від General Motors виглядає так: Buick Encore, Chevrolet Equinox, Chevrolet Traverse та Chevrolet Tahoe.

На самому дні рейтингу живе Chrysler – його показник PP100 дорівнює 310. Трохи вище розташувалися Audi (275), Land Rover (268), Volkswagen (267) та Tesla (252). Дані для 2024 US Vehicle Dependability Study отримані на основі опитування власників автомобілів після трьох років користування. Їм ставили питання про 184 проблеми, згруповані за дев’ятьма категоріями: кліматична установка; електронні помічники; досвід водіння; екстер’єр; функції/органи керування/дисплеї; інформаційно-розважальна система; інтер’єр; силова установка та сидіння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!