Новий салон та автопілот за підпискою: представлений оновлений Ford Explorer

0
74

Модель актуального шостого покоління у строю вже п’ять років. Два роки тому рестайлінг пережив Explorer для китайського ринку, а тепер настала черга і кросовера для Північної Америки. Він значною мірою перетворився, але головні зміни відбулися в салоні – у Explorer тепер принципово інша архітектура передньої панелі. Розширився список доступного обладнання: наприклад, з’явився напівавтопілот BlueCruise, який пропонують за підпискою за 75 доларів на місяць.

Позашляховик Ford Explorer 2025 модельного року можна дізнатися за переглянутою світлодіодною оптикою та іншою формою решітки радіатора, доступною у двох варіантах дизайну — у звичайних версій малюнок у вигляді великих осередків, а у «спортивних» ST-Line і ST — дрібна сітка. Крім того, оновилися бампери «по колу» та інакше виглядають багажні двері. В результаті американський Explorer все-таки помітно відрізняється від китайського варіанта .

У салоні позашляховика з’явилася нова передня панель. Explorer обзавівся новітнім мультимедійним комплексом Digital Experience з екраном діагоналлю 13,2 дюйми, для якого доступні сторонні програми, у тому числі і ігри – але пограти вийде тільки на парковці. Під екраном розміщені дефлектори вентиляції і панель з фізичними кнопками, а ще нижче – майданчик з бездротовою зарядкою. Крім цього, кросовер обзавівся віртуальною панеллю приладів діагоналлю 12,3 дюйма і контурним підсвічуванням із семи кольорів: Ice Blue, Orange, Soft Blue, Red, Green, Blue та Purple.

У моторній гамі змін не сталося. Як і раніше, американцям Explorer запропонований у двох модифікаціях: з 2,3-літровою «турбочетвіркою» потужністю 304 кінські сили (420 Нм) та «бітурбошестеркою» об’ємом 3,0 літра, що розвиває 406 сил (563 Нм). Коробка передач – безальтернативний десятидіапазонний автомат, причому у Explorer ST він доповнений підрульовими перемикачами. За замовчуванням усі версії Explorer задньопривідні, але для будь-якої опціонально доступна повнопривідна трансмісія Intelligent Four-Wheel Drive.

Ціни на Ford Explorer 2025 стартують з позначки 41,2 тисяч доларів. Таким чином, оновлений кросовер виявився на кілька тисяч доларів дорожчим за дореформений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!