У Європі з’явиться ще один електричний конкурент Porsche Macan

Час читання: 2 хв.
0

Ціни та технічні характеристики нового Polestar 4 в Європі стали відомі напередодні початку поставок у серпні цього року. Новий електричний кросовер приєднується до швидкозростаючого модельного ряду Polestar. Бренд позиціонує його як конкурента новим Porsche Macan, Mercedes EQE та Tesla Model Y, який потенційно може стати найбільш продаваним автомобілем у світі.

Європейські моделі живитимуться від однієї батареї ємністю 100 кВт-год та одного або двох електродвигунів, обидва з яких будуть оснащені тепловими насосами в стандартній комплектації для зменшення втрат заряду батареї за низьких температур. Версія з одним двигуном коштує 59 990 фунтів стерлінгів і має запас ходу WLTP 610 км, 286 к.с. і 343 Нм крутного моменту.

Версія з двома двигунами коштує 66 990 фунтів стерлінгів, її потужність і крутний момент збільшені до 536 к.с. і 686 Нм, а запас ходу трохи менший – 580 км. Для підвищення загальної ефективності передній електродвигун можна вимикати, коли він не потрібен, що зменшує втрати під час заряджання. Обидва варіанти Polestar 4 мають однакову пікову потужність 200 кВт для зарядки постійним струмом і, вперше для моделі Polestar, функцію “автомобіль-дорога” (V2L), яка може живити будь-яке допоміжне обладнання за межами автомобіля за допомогою енергії акумулятора.

Реклама

У стандартну комплектацію всіх моделей входять інформаційно-розважальна система з 15,4-дюймовим сенсорним екраном, фотохромний дах, 20-дюймові колісні диски та високоякісні світлодіодні фари, а опціональний пакет Pro Package збільшує розмір коліс до 21 дюйма. Пакет Performance Package, призначений для версії з двома двигунами, додає 22-дюймові колеса, золоті акценти на гальмах, ременях безпеки та кришках клапанів, а також жорсткішу підвіску.

Polestar 4 доступний для замовлення вже зараз, а перші поставки почнуться в серпні цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!