Kia випустить новий маленький та дешевий кросовер, який назвуть Clavis

0
1010

Лінійка компанії Kia в сегменті бюджетних SUV зараз включає моделі Sonet і Seltos, але в найближчому майбутньому може змінитися, поповнившись новим субкомпактним «паркетником», який назвуть Clavis. Перші прототипи цієї моделі вже виїхали на випробування, де їх вдалося відобразити фотошпигунам.

На знімках мікро-кросовер здався у вигляді машини з високою посадкою і квадратною формою, що чимось нагадує всесвітньо відомий Kia Soul.

І хоча подробиці про автомобіль все ще залишаються секретом, ходять чутки, що машина отримає під капот як двигуни внутрішнього згоряння, так і електричну трансмісію.


Для маленького «паркетника» Kia цілком може задіяти літровий бензиновий турбомотор від азіатської версії Seltos, що видає 120 кінських сил потужності та 172 Нм моменту, що крутить. Зв’язку йому складуть 6-швидкісна автоматизована “механіка” iMT або 7-діапазонний “робот” із двома зчепленнями.

Що стосується повністю електричного Kia Clavis EV, його очікуваний запас ходу становить приблизно 300-400 кілометрів, що є цілком непоганим показником для машин цього класу.

Офіційна прем’єра нового невеликого кросовера «Кіа» має відбутися ближче до кінця 2024 року. Продавати автомобіль мають намір на більшості світових ринків. Там він стане найдешевшим SUV у лінійці корейського автовиробника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!