Нові моделі BMW не схожі на ті, що компанія випускала раніше

0
1033

Коли десять років тому BMW випустила i3, компактний хетчбек із акумуляторною батареєю став серйозним кроком для автовиробника. У i3 була нова концепція силової установки, нові матеріали, нове виробництво та новий дизайн, заснований на екологічності. На той час i3 вважався найдосконалішим автомобілем у світі. Нічого подібного не було в жодного конкурента.

BMW сподівається, що цей сценарій повториться із сімейством електромобілів Neue Klasse. BMW знову випустить повністю електричний автомобіль, який разюче відрізняється від решти автомобільного світу.

Для BMW Neue Klasse втілює перехід автовиробника до електричної та цифрової мобільності. Для цієї мети було розроблено спеціальну 800-вольтову електричну архітектуру.

В основі системи лежить високовольтна батарея, яка не вимагає модульної конструкції. Замість того, щоб розміщуватись на опорній плиті, акумуляторна батарея є частиною конструкції кузова автомобіля, що дозволяє знизити вагу та вартість збирання. Що стосується акумуляторів, BMW перейде на циліндричні елементи із призматичних.

Перевагами є компактні розміри та вища щільність енергії.

Також у моделях на платформі Neue Klasse дебютує шосте покоління BMW eDrive. Нова система легша, компактніша і більш ніж на 40 відсотків економічніша, ніж версія eDrive, що використовується сьогодні. За прогнозами, її енергоспоживання буде на 25 відсотків нижчим, ніж у сьогоднішньої версії.

Neue Klasse є найбільшою інвестицією в історії BMW.

Першими моделями будуть позашляховик та седан у сегменті середнього розміру. Автомобіль iX3 (під кодовою назвою NA5) має з’явитися наприкінці 2025 року. Його виготовлятимуть на новому заводі BMW в Угорщині. Збільшена версія iX3 (NA6) буде проводитись у Китаї. У 2026 BMW почне виробництво седана 3-ї серії (під кодовою назвою NA0) на своєму заводі в Мюнхені. Пізніше виробництво буде запущено у Мексиці та Китаї.

Кросовер у стилі купе під назвою iX4 (під кодовою назвою NA7) також очікується у 2026 році, а перший електричний універсал з’явиться у 2027 році.

Шоста модель — компактний позашляховик (під кодовою назвою NB5), який, як очікується, замінить iX1.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!