Renault представила третє покоління Duster (ФОТО)

0
939

Компанія Renault і її суббренд Dacia провела офіційну презентацію нового, третього покоління кросовера Duster, зображення якого напередодні « злили » в інтернет інсайдери.

Як і передбачалося, реформований «паркетник» відрізняється від попередника зовсім іншим стилем, більш вишуканим інтер’єром, а також «технікою», що значно змінилася.

Дизайн


Попереду машина виявилася натхненною концептом Bigster і отримала Y-подібні світлодіодні денні ходові вогні, які з’єднуються хромованими «штрихами» на вузьких радіаторних ґратах.

Бампер виглядає як більш плескатий, ніж у попередньому «Дастері», і володіє великим повітроводом, а також двома прорізами з боків.


Пластиковий обвіс, що проходить по периметру кузова машини, став більш вираженим, а на арках набрав оквадрачену форму. Тоді як корма змінилася за рахунок появи іншої кришки багажника, бампера та світлодіодних задніх ліхтарів із підписом у формі літери «Y».


Довжина нового Duster склала 4,3-метра, а висота 1,6-метра, а відстань між осями дорівнювала 2,6-метрам.

У салоні кросоверу дісталися перероблена передня панель та центральна консоль, а також цифрова комбінація приладів та планшетний дисплей мультимедійної системи, трохи повернутий у бік до водія.

З інших нововведень усередині – новий компактний селектор АКПП, кермо, скошене по хорді як зверху, так і знизу, а також Y-подібні повітроводи.


Техніка

Автомобіль побудували на платформі CMF-B, яка принесла з собою в гаму Дастера нові двигуни.

Моторних версій буде одразу три – з 1,2-літровим бензиновим турбомотором, з гібридною силовою установкою на базі 1,6-літрового ДВЗ, а також із біопаливним агрегатом робочим об’ємом 1,2-літра (бензин+пропан-бутан). Їхня потужність складе від 100 до 140 кінських сил, а привід можна буде вибрати як передній, так і повний.

У продаж у Європі новий Duster надійде у 2024 році і, як і раніше, пропонуватиметься там під маркою Dacia. Глобальні «Дастери», швидше за все, отримають логотипи Renault і з’являться трохи згодом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!