Авто

5 «позашляхових» новинок Toyota, які з’являться найближчими роками

Share

Останні новинки Toyota у сегменті SUV, такі як Century SUV, Land Cruiser 250 та Crown Signia, були прийняті експертами та покупцями з великим захопленням. І зупинятися на цьому японці не мають наміру.

У найближчі кілька років компанія випустить ще щонайменше 5 новинок у тому ж класі. Весь список розкрили журналісти індійського порталу ICN.

Новий Toyota Fortuner

Роботи над позашляховиком Fortuner нового покоління йдуть уже повним ходом та близькі до завершення. Очікується, що машина з’явиться упродовж 2024 року. Автомобіль буде побудований на основі нової для нього платформи TNGA-F, яка зараз лежить в основі Land Cruiser 250 і 300, а також Lexus LX і Tacoma.

Архітектура сумісна з різними типами кузова та кількома варіантами двигунів, включаючи як традиційні ДВЗ, так і гібриди.

У новій генерації машина, швидше за все, отримає під капот 2,8-літровий турбодизельний двигун, доповнений 48-вольтовою м’яко-гібридною установкою. Силовий агрегат працюватиме у парі з 6-швидкісною автоматичною трансмісією.

Toyota Urban Cruiser Taisor

Кросовер, що влучає на звання одного з найдоступніших купе-кросоверів у світі, за чутками має отримати ім’я Taisor та дебютувати на початку наступного року. Машина прийде на зміну компактному “паркетнику” Urban Cruiser і стане “тойотівською” версією моделі Suzuki Fronx – найдешевшого крос-купе на планеті.

Новинку практично напевно будуть продавати з двома варіантами двигунів, якими можуть виступити 1,2-літровий «атмосферник» на 89 «сил» та літровий турбомотор, що видає 100 к.с.

Електричний кросовер Toyota

Серійну версію електричного концепт-кара Suzuki eVX буде представлено в 2024 році, а через рік у неї з’явиться альтернативний варіант від Toyota. В основу машини, довжина якої повинна становити 4,3-метри, ляже платформа 40PL, а запас ходу дорівнюватиме більше 500 км. На ринку електричний кросовер Toyota кине виклик “батарейної” версії Hyundai Creta.

7-місний кросовер Toyota

У період з 2025 по 2026 рік на світовий ринок має вийти ще один 7-місний кросовер Toyota, заснований на платформі TNGA-C. Ця ж «візка» послужила базою для такого бестселера марки як Corolla Cross, а тепер стане основою для моделі зовсім іншого класу.

Зараз машина носить заводське позначення 340D, але називатиметься інакше. Її колісна база виявиться на 150 мм довшою, ніж у соплатформенному Corolla Cross, а під капотом розташуються 2-літровий бензиновий агрегат і гібрид на базі цього ж мотора.

Mini Land Cruiser

Одна з найцікавіших новинок Toyota у перспективі найближчих років, яка має виявитися компактною версією бестселерів Land Cruiser.

Ходять чутки, що автомобіль буде названий Land Cruiser FJ і отримає рідний його зі старшими родичами квадратний кузов із прямокутними візуальними елементами. Довжина машини може становити 4,3-метри, що збігається з кросовером Corolla Cross.

Інформації з технічної частини поки що немає, але, швидше за все, під капотом позашляховика розташуються силові агрегати, які зараз використовуються в таких моделях Toyota як Corolla Cross, RAV4 та Prius.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано встановив рекорд "максималки". У Німеччині на полігоні в Папенбурзі новинку вдалося…

20.10.2024

Розкрито головні новинки Volkswagen 2025 року

Наступний 2025 стане важливим для німецького автовиробника Volkswagen. Йому належить представити відразу кілька ключових новинок…

20.10.2024

Експерти склали рейтинг найміцніших автомобілів

Британський портал «WhatCar» постійно публікує різні дослідження в галузі надійності автомобілів. Нещодавно журналісти з «Туманного…

20.10.2024

Інтер’єр нового Volkswagen Teramont Pro розкрито на свіжих фотографіях

Отож, у Китаї вже готують до виходу новий Volkswagen Teramont Pro, і нещодавно з’явились свіжі…

20.10.2024

General Motors показав армійський броньовик з унікальною технікою

General Motors показав броньовик для спецслужб з унікальною технікою. "Дочка" автогіганта - GM Defense -…

20.10.2024

Які вживані авто зі США найчастіше обирають українські водії

За перші три квартали 2023 року в Україну пригнали майже 33,5 тисячі авто зі Штатів,…

20.10.2024